Rangers vloert koploper Buffalo, Edmonton aan de leiding


Face-Off IJshockey NHL

Tien wedstrijden afgelopen nacht, waarbij de New York Rangers na vijf nederlagen op rij weer wisten te winnen en de Edmonton Oilers onder leiding van het ‘Dynamic Duo’ terugkwamen van een 1-3 achterstand. Cor Machielsen keek mee en brengt jullie weer up to date.

Columbus Blue Jackets – Carolina Hurricanes 4-3 OT

De ‘Bunch of Jerks’ werden in overtime getrakteerd op de derde nederlaag in successie. Columbus won zijn vierde wedstrijd in overtime. Dit keer was het Cam Atkinson die Petr Mrazek van dichtbij in de korte hoek wist te passeren.

Calgary Flames – Florida Panthers 6-5 SO

Matthew Tkachuk scoorde twee keer en had de game winning shootout. Met recht de man of the match voor de Flames. Aleksander Barkov kwam tot vier assists voor de Panthers. Daarmee heeft Florida zeven wedstrijden op rij punten gepakt.

Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers 1-4

Rookie Joel Farabee had zijn eerste assist voor de Flyers. Hij scoorde ook nog, maar die goal werd na protest afgekeurd voor offside. De Blackhawks kregen meer kansen, maar Flyers-goalie Brian Elliott maakte 23 saves.

Dallas Stars – Anaheim Ducks 2-1

Denis Gurianov scoorde twee keer en gaf daarmee de Stars de derde overwinning op rij. De goal voor de Ducks kwam van Max Comtois, maar hij kon niet voorkomen dat ze daarmee de derde nederlaag op rij leden.

Edmonton Oilers – Washington Capitals 4-3 OT

Na veertig minuten stond het 1-3 onder meer door twee goals van Alexander Ovechkin. De Oilers raakten in het slotstuk drie keer het ijzer. Anderhalve minuut voor tijd was er de terechte gelijkmaker door Connor McDavid. In overtime was liet het duo Draisaitl/McDavid van zich horen. McDavid met de assist en Leon Draisaitl met de goal. Oilers-goalie Mikko Koskinen zette een nieuw record neer door als eerste goalie ooit vijf keer winst te pakken in vijf starts.

Montreal Canadiens – San Jose Sharks 2-4

De Sharks lijken hun ritme gevonden te hebben met vier winstpartijen uit zes wedstrijden. Evander Kane scoorde twee powerplay goals en Tomas Hertl gaf drie assists. Aaron Dell moest wel 35 saves maken voor San Jose om deze partij winnend af te sluiten.

Nashville Predators – Minnesota Wild 4-0

Pekka Rinne pakte zijn eerste shutout van het seizoen door 24 reddingen te maken. Colton Sissons noteerde een goal en een assist. Matt Duchene ging geblesseerd van het ijs in de tweede periode bij de Predators.

New York Islanders – Arizona Coyotes 4-2

De win streak (vier duels) van de Coyotes werd een halt toegeroepen door de Islanders. De Islanders pakten met deze zege de vijfde winstpartij. Josh Bailey gaf een assist en scoorde een goal. Brock Nelson gaf twee assists.

New York Rangers – Buffalo Sabres 6-2

Ryan Strome hielp de Rangers aan de eerste winst in zes wedstrijden met twee goals. Teamgenoten Tony DeAngelo en Brett Howden wisten ook een goal te scoren en bezorgde zo Sabres-goalie Carter Hutton zijn eerste nederlaag van het seizoen.

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 5-2

De Kings pakten twee keer een voorsprong, maar waren kansloos door onder andere drie powerplay goals van de Blues. Brayden Schenn benutte een van die powerplays en had ook nog een empty netter. Jordan Binnington moest 33 saves maken om de winst in St. Louis te houden.

Previous Ottawa weet weer eens te winnen, Pittsburgh verliest voor de derde keer op rij
Next Tilburg Trappers wint knotsgek, doelpuntrijk duel in Leipzig