Boston scoort ruim in New York, achtste nederlaag op rij voor Detroit


Face-Off IJshockey NHL

Zeven wedstrijden afgelopen nacht, met daarbij een paar verrassende uitslagen. De eerste lijn van Boston produceerde tegen New York Rangers dertien punten. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 5-1

Dylan Strome scoorde twee keer en gaf een assist voor de Blackhawks die hun vier game losing streak hebben onderbroken en bezorgde ze de Kings hun derde nederlaag op rij. Goalie Robin Lehner maakte 38 saves voor Chicago.

Detroit Red Wings – St. Louis Blues 4-5 OT

Het leverde wel een puntje op, maar inmiddels hebben de Red Wings hun achtste nederlaag op rij geleden. Hoewel ze van een 0-2 achterstand naar een 4-3 voorsprong gingen konden ze de wedstrijd toch niet over de streep trekken. Ryan O’Reilly scoorde twee goals en gaf twee assists voor de Blues.

Edmonton Oilers – Florida Panthers 2-6

Oilers goalie Mike Smith kreeg aan het eind van de eerste periode een puck op zijn kroonjuwelen. Hij kwam terug in de tweede periode maar na drie minuten stond het 0-3 en kon hij gaan douchen. Het werd nog even spannend toen de Oilers terugkwamen naar 2-4, maar twee empty netters bracht de stand naar 2-6. Bryan Boyle scoorde zijn eerste twee goals voor de Panthers. James Neal scoorde zijn tiende goal van het seizoen voor Edmonton.

New York Islanders – Philadelphia Flyers 5-3

De Islanders hebben inmiddels ook de smaak te pakken. Met de winst tegen de Flyers hebben ze hun zevende overwinning op rij te pakken. Matthew Barzal en Anders Lee scoorde ieder een goal en hadden een assist. Jakub Vorachek deed hetzelfde voor de Flyers.

New York Rangers – Boston Bruins 4-7

De eerste lijn van Boston was goed voor dertien punten. Patrice Bergeron scoorde een hattrick en Brad Marchand scoorde twee goals en gaf drie assists en David Pastrnak gaf vijf assists. Ranger goalie Henrik Lundqvist werd na vier goals op 31 schoten naar de kant gehaald.

Ottawa Senators – San Jose Sharks 5-2

San Jose verloor zijn vierde wedstrijd in vijf wedstrijden. Nick Paul van Ottawa scoorde twee keer en gaf een assists en had voor het eerst in de NHL (62 wedstrijden) een multi punt game. Brady Tkachuk deed het juist andersom met twee assists en een goal.

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 5-2

Met maar vijftien schoten op doel kun je haast geen wedstrijd winnen. En dat was inderdaad het geval in deze wedstrijd voor de Ducks. Goalie John Gibson kon nog lang stand houden en maakte maar liefst 44 reddingen. Hij moest wel vijf maal een goal toestaan.  Het is inmiddels al de vierde nederlaag in vijf wedstrijden voor de mannen uit Anaheim. Een goal en een assist had Mark Stone voor de Knights.

Previous Trappers heeft overtime nodig voor de winst op Crocodiles
Next Herentals in bizar duel langs Luik, Den Haag pakt tweede plaats