Herentals in bizar duel langs Luik, Den Haag pakt tweede plaats


Herentals Luik Ijshockey
Foto: Kurt Tops

Vier duels op de zondagavond. Twee in het Belgische bekertoernooi, één in de Nederlandse variant en een duel in de Inter Region Cup. Herentals ontsnapte op bizarre wijze aan een nederlaag, Den Haag pakte plaats twee en het thuisvoordeel in de halve finales, Leuven pakte plaats drie en Geleen maakte gehakt van Dinslaken in Duitsland.

ERA RENOMAR HYC – LUIK BULLDOGS 7-6

De topper in de Belgische Bekercompetitie werd gisteravond in een prachtig Halloween kader gespeeld. Beide teams trokken vooruit en dwongen hun kansjes af. Scoren lukte echter halfweg de eerste periode met de openingstreffer van Bulldogs-kapitein Jordan Paulus in een dubbele man meer-situatie. Op het kwartier tikte Maxime Pellegrims de Luikse bezoekers naar een 0-2 voorsprong. Het te verwachten tegenoffensief van Herentals werd in de tweede periode snel gekortwiekt door een lekker doelpunt van Jessyko Bernard voor Luik. Op de Power Play duwde Center-van-dienst Paulus de 0-4 tegen de netten. Coach Jeffrey Van Iersel instrueerde in een Time-Out zijn gehavende troepen nogmaals duidelijk de richtlijnen. Maar binnen de minuut moest HYC de 0-5 via Alexandre Bremer slikken. In de eindfase van deze tweede periode kon HYC plots toch scoren. Eerst bevrijdde Mitch Morgan HYC van die nul. Even later zorgde Preston Shupe voor de 2-5 ruststand.

Tekst gaat verder onder de foto

Herentals Luik Ijshockey
Foto: Kurt Tops

In de derde periode lukte plots alles voor HYC en binnen enkele minuten stond het zowaar 5-5. Tyler Mayea en twee maal Nathan Pancel bliezen HYC met hun treffers weer tot leven. Op Power Play knalde de Canadese verdediger Mayea HYC op voorsprong. In een spokend Netepark raakten de Bulldogs nog amper uit de touwen, lees de strafbank. Power Forward Bernard knalde de 6-6 op het scorebord tot groot jolijt van de talrijk meegereisde supporters. Het spel was niet mooi, wel spannend en beladen. Anderhalve minuut voor tijd nam Captain Morgan, hij weer, het genadeschot voor zijn rekening. 7-6 in een voor HYC knotsgekke winstpartij.

Tekst gaat verder onder de foto

Herentals Luik Ijshockey
Foto: Kurt Tops

Coach Van Iersel heeft ongetwijfeld heel wat werkpunten gezien; de veerkracht van de Kempenaars is echter top. Bulldogs Luik Coach Paul Vincent kon tevreden zijn over zijn spelers maar was dat niet over het wedstrijdverloop.

ANTWERP PHANTOMS – CHIEFS LEUVEN 3-4

Het duel in Deurne begon een kleine 25 minuten later door een defecte zamboni, maar na het oponthoud barstte de wedstrijd los. De bezoekers hadden wat moeite om op gang te komen en moesten vlak voor de thee een tegentreffer slikken. Ax L Kila vond Boris Coehorst en die klopte Malinowski.

Tekst gaat verder onder de foto

Antwerp Leuven IJshockey
Foto: Siegfried van den Bosch

Na de eerste pauze hervond Leuven de energie en kwam het direct op gelijke hoogte. Rond het half uur sloegen de bezoekers opnieuw razendsnel toe. William Kangasniemi, de grote man tijdens de zege tegen Herentals, en Oscar Delbrassine zetten de Chiefs op 1-3.  Een minuut later was de marge echter opnieuw één toen Anton Johansson Antwerp dichterbij bracht. Bij het scheiden van de markt bracht Adam Logozzo weer wat lucht, door een power play te verzilveren voor de Chiefs.

Tekst gaat verder onder de foto

Antwerp Leuven IJshockey
Foto: Siegfried van den Bosch

In het slotstuk zette Aleksi Leskinen Phantoms weer dichterbij. Met hangen en wurgen trokken de bezoekers de zege over de streep. Bij Antwerp zal opnieuw het spel wat houvast geven om op door te borduren. Chiefs Leuven weet dat het als nummer drie de halve finales van de beker in zal gaan en het opneemt tegen de nummer twee. Op dit moment is dat Luik Bulldogs. Op de slotdag zal blijken wie nummer één wordt en wie het vierde ticket pakt.

# Team GP W L OTW OTL PTS +/-
1 ERA Renomar HYC 7 5 1 0 1 16 +12
2 Luik Bulldogs 7 5 2 0 0 15 +19
3 Chiefs Leuven 8 4 3 1 0 14 +3
4 Mechelen Sharks 7 2 5 0 0 6 -10
5 Antwerp Phantoms 7 1 6 0 0 3 -24

TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – CAIROX HIJS HOKIJ 0-10

Na de nederlaag van Nijmegen tegen Heerenveen op zaterdag, wist Den Haag dat het bij winst als nummer twee het thuisvoordeel in de halve finales van de beker op kon eisen. Rond minuut tien kwamen de bezoekers op stoom. Levi Boer, Justin Evers en Donny van Musscher mikten raak voor de ploeg van Chris Eimers. Vlak voor de dweil kegelde Joey Oosterveld nummer vier binnen.

Tekst gaat verder onder de foto

CAIROX HIJS HOKIJ IJshockey
Foto: Robert Bos

In het restant van de wedstrijd werd de score ‘rustig’ opgevoerd naar 0-10, pakte Tom Barendregt zijn shutout mee en viel op dat Stijn Knoop en Niels Lemans eraf mochten voor fighting. Levi Boer was goed voor drie doelpunten aan Haagse zijde, Donny van Musscher en Justin Evers scoorden twee maal. De zege zal geen verrassing zijn, het doel van HIJS was gehaald: thuisvoordeel in de halve finales in de beker.

# Team GP W L OTW OTL PTS +/-
1 UNIS Flyers 9 2 0 2 0 25 +24
2 CAIROX HIJS Hokij 8 6 1 0 1 19 +27
3 Select 4-u Devils 8 3 3 1 1 12 +15
4 Microz Eaters 8 4 4 0 0 12 +16
5 Zoetermeer Panters 7 1 5 0 1 4 -10
6 Trappers 8 0 8 0 0 0 -72

DINSLAKENER KOBRAS – MICROZ EATERS LIMBURG 2-10

De Eaters reisden af naar Dinslaken voor een duel in de Inter Region Cup. Op voorhand werden de Kobras als ‘zwakste’ broeder aangemerkt door de kenners. Toch pakten de Duitsers verrassend een zege in overtime bij Herentals in hun eerste duel. De 110 toeschouwers gingen er eens voor zitten met elkaar.

Tekst gaat verder onder de foto

Lars van Sloun Microz Eaters Limburg
Foto: Peter Majolee

Vadim Gyesbreghs opende de score in Dinslaken, waarna de gasten snel terugsloegen via Philip Heffler. Er waren op dat moment amper tien minuten gespeeld. Daarna liep Geleen weg bij de Duitsers om nooit meer om te hoeven kijken. Pas bij 1-5 op het half uur konden de gastheren iets terugdoen.

Tekst gaat verder onder de foto

Marco Postma Microz Eaters Limburg
Foto: Peter Majolee

Uiteindelijk liep de teller op tot dubbele cijfers en stapten de Limburgers met een 10-2 zege van het ijs af. Marco Postma leverde vier assists af, Nick Verschuren twee goals en een assist en Vadim Gyesbreghs noteerde naast zijn treffer ook voor twee assists. Een weekend met twee grote zeges voor de Limburgers, die nu in de beker met Nijmegen uit moet gaan maken wie de nummer drie wordt.

Previous Boston scoort ruim in New York, achtste nederlaag op rij voor Detroit
Next Zwarthoed en Hamers bezorgen SDE HF vier punten