Herkenbaarheid, WK’s, BeNe League All Star Team en Beste Goalie


ORANJE U18 DAMES EN ORANJE U20 MANNEN HEBBEN HUN WK’s GEHAD. HOE KIJK JIJ TEGEN HUN PRESTATIES AAN?

Oranje U18 Dames
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Ed: Beiden zilver. Als je het op voorhand had gezegd, hadden velen er voor getekend. Tóch kun je achteraf spreken van ‘zonde’. Bij de dames kostte de spanning van het eerste duel de wedstrijd tegen Taipei. Daarna heeft men laten zien gewoon écht wel een prima ploeg te hebben. Bij U20 was het zilver onzeker na het laatste duel. Ook zij verloren van twee Aziatische ploegen. Met, in mijn ogen een team, dat nu de stap naar boven had móeten maken. Natuurlijk zijn er jonkies, maar aan de andere kant ook heel veel spelers met Oberliga ervaring en BeNe League ervaring. Dus vandaar dat er in mijn ogen sprake is van ‘zonde’. Al met al: twee zilveren plakken is helemaal niet slecht, laat dat duidelijk zijn!

Oranje U20
Foto: Thijs de Witte

Stef: Twee keer zilver vind ik echt knap. Misschien had men in Nederland meer verwacht van beide tornooien, maar als Belg kijk ik hier toch met enige bewondering toe. Dit geeft zeker mogelijkheden naar de toekomst toe en hopelijk grijpt de Nederlands IJshockeybond deze resultaten als een bouwsteen om verder op te bouwen.

Luciano: Twee keer zilver is meer dan prima, alleen heb ik bij de heren meer het idee dan bij de vrouwen dat er meer in het vat heeft gezeten. Vooral de eerste pot is door de heren compleet en onnodig weggegeven. Maar achteraf hebben we niets te klagen met zilver, biedt perspectief voor de toekomst.

Tessa: Zilver is absoluut een goede prestatie, maar uiteindelijk is het toch niet wat ze beiden er helemaal uit konden halen. Maar ze mogen zeker ontzettend tevreden zijn met het resultaat. 

Previous Myrthe Martens, Bekerfinales, WK's, Tilburg Trappers, Bene League
Next Joe Thornton maakt 1500ste punt, Ovechkin scoort derde hattrick in zes wedstrijden