Joe Thornton maakt 1500ste punt, Ovechkin scoort derde hattrick in zes wedstrijden


Face-Off IJshockey NHL

Dertien wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. Joe Thornton scoorde zijn 1500ste punt en Alex Ovechkin prikte weer een hattrick binnen. Zijn derde in zes wedstrijden. De update krijgen jullie van Cor Machielsen.

Arizona Coyotes – Edmonton Oilers 3-0

Na twee fantastische wedstrijden tegen de Blues en de Flames konden de Oilers het niet tegen een team wat al zes wedstrijden op rij had verloren. Arizona scoorde drie keer en Antti Raanta stopte alle dertig schoten van de Oilers die uit de laatste tien wedstrijden zeven keer hebben gewonnen.

Boston Bruins – Vancouver Canucks 4-0

Tuuka Rask pakte weer een shutout en hielp daarmee Boston aan de vierde overwinning op een rij. Dit keer stopte hij alle 25 schoten van de Canucks. Charlie Coyle scoorde een keer en had een assist voor de Bruins.

Buffalo Sabres – Colorado Avalanche 1-6

Met vier punten door een goal en drie assists hielp Andre Burakovsky Colorado aan de vierde overwinning in vijf wedstrijden. Voor de Sabres is het de vierde nederlaag in vijf wedstrijden.

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 1-0

Wederom een shutout voor Elvis Merzlikins. Zijn vierde van het seizoen. Hij stopte alle 32 schoten van Florida. Sergei Bobrovsky maakte 44 reddingen tegen zijn oude club maar was kansloos op een snap schot van Zach Werenski in overtime.

Calgary Flames – San Jose Sharks 1-3

De klap in de ‘Battle van Alberta’ kwam Calgary nog niet te boven tegen de Sharks. Joe Thornton pakte het moment om te shinen voor San Jose. Hij werd de veertiende speler in de geschiedenis van de NHL die de mijlpaal van 1500 punten bereikte. 415 goals en 1085 assists. Calgary verloor aanvoerder Mark Giordano die waarschijnlijk een aantal weken is uitgeschakeld.

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 3-2 OT

Het was Kevin Fiala die met twee goals in de tweede periode Minnesota op een voorsprong schoot. In de derde periode scoorde Adam Boqvist en Olli Maata respectievelijk de 1-2 en 2-2. Matt Dumba scoorde met een backhander in overtime zodat de winst naar de Wild ging.

New Jersey Devils – Montreal Canadiens 4-5 SO

Als je een euro had ingelegd voor iedere keer dat de Devils een 3-0 voorsprong vergooien en in de extra tijd verliezen had je aardig wat geld kunnen verdienen. Na 26 minuten stond het dus 3-0 en na 47 minuten was het 3-3. Christian Folin zette Montreal zelfs op voorsprong met zijn eerste van het seizoen. Maar twintig seconden voor tijd was het Kyle Palmieri met een powerplay goal die de punten verdeelde. Het extra punt ging naar Canada omdat Ilya Kovalchuk de game winning shootout achter Louis Dominigue schoot.

New York Islanders – Dallas Stars 4-3 OT

Dat de Islanders nog de gehele buit binnenslepen is mede te danken aan Mathew Barzal die in minuut 56 de gelijkmaker binnenschoot op de powerplay. Anthony Beauvillier haalde met een wrister in overtime het extra punt binnen.

Ottawa Senators – Anaheim Ducks 2-3 SO

Landgenoot Daniel Sprong werd wel opgeroepen maar was een healthy schratch in de overwinning op Ottawa. Na de 2-2 in de 43ste minuut werd er niet meer gescoord en moesten shootouts de beslissing brengen. Rickard Rakell wist als enige zijn shootout te scoren zodat Anaheim alweer zijn vijfde wedstrijd won in zeven wedstrijden.

St. Louis Blues – Carolina Hurricanes 6-3

Met ieder twee goals maakte Zach Sanford en Brayden Schenn het verschil voor de Blues.

Tampa Bay Lightning – Vegas Golden Knights 4-2

Met zijn zestiende wedstrijd opeenvolgend met een punt evenaart Andrei Vasilevskiy het all time record van Tampa neergezet door Nikolai Khabibulin in 2003. Tot aan de vijftigste minuut ging het nog gelijk op met een tussenstand van 2-2. Daarna was het Steven Stamkos met de game winning goal.

Winnipeg Jets – Nashville Predators 1-2 OT

Goalie Juuse Saros stopte 33 schoten en hielp daarmee de Predators aan een extra punt in de overtime winst. Na de eerste periode stond het 1-1. Mikael Granlund versloeg met een slap shot Connor Hellebuyck die alweer zijn 44ste wedstrijd van het seizoen speelde.

Washington Capitals – Los Angeles Kings 4-2

Na 51 minuten was het nog 1-2 voor de Kings door twee goals van Jeff Carter. Toen scoorde Alexander Ovechling binnen vier minuten en 24 seconden drie goals. Zijn derde hattrick in zes wedstrijden. Zijn totaal staat nu op 698 goals.

Previous Herkenbaarheid, WK's, BeNe League All Star Team en Beste Goalie
Next Toronto verliest weer en gaat traden, Boston pakt koppositie NHL