Toronto verliest weer en gaat traden, Boston pakt koppositie NHL


Face-Off IJshockey NHL

Maar twee wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Boston pakte de leiding in de league door een overtime winst op Chicago. Toronto verloor en ging de trade market op omdat men geen vertrouwen heeft in back-up goalie Michael Hutchinson nu Frederik Andersen geblesseerd is. Jake Campbell werd opgepikt uit Los Angeles. Cor Machielsen met de update.

Chicago Blackhawks – Boston Bruins 1-2 OT

Dat het zo lang duurde voordat Boston Chicago op de knieën kreeg was te danken aan Blackhawks goalie Robin Lehner. Hij wist 38 schoten te stoppen. In de tweede periode scoorde Alex DeBrincat op de powerplay voor Chicago en Bosten wist de gelijkmaker te scoren door Sean Kuraly. In overtime was het Bostons’s Charlie McAvoy met zijn eerste van het seizoen, maar wel een uiterst belangrijke.

New York Rangers – Toronto Maple Leafs 5-3

Twee goals binnen zes seconden betekende het begin van het einde voor de Leafs. Na een 0-1 voorsprong door een snap shot van John Tavares scoorde de Rangers al snel de 1-1 via Filip Chytil die de puck met een tip-in in de goal kreeg. In de achttiende minuut scoorden Mika Zibanejad en Chris Kreider dus die twee goals binnen zes seconden. Auston Matthews verkleinde de achterstand naar 3-2. Maar nog geen 35 seconden later lag de puck wederom achter Michael Hutchinson. Dit keer door Pavel Buchnevich. Na 57 minuten maakte Matthews het gaatje weer kleiner door de 4-3 op de powerplay achter Igor Shesterkin te schieten. Maar het slotakkoord was voor New York doordat Greg McKegg de empty netter binnen schoot.

Toronto ondernam ook meteen actie aangezien ze met Hutchinson een onvoldoende vervanger hebben voor de geblesseerde Frederik Andersen. Met de trade van Trevor Moore en een derde ronde pick in 2020 en 2021 naar de L.A. Kings en goalie Jake Campbell en Kyle Clifford naar de Leafs hebben ze op de Andersen situatie ingespeeld. Of het voldoende blijkt om alsnog de play-offs te halen zal moeten blijken. Op dit moment staan ze buiten de wild card plekken.

Previous Joe Thornton maakt 1500ste punt, Ovechkin scoort derde hattrick in zes wedstrijden
Next Oranje bij lange na niet opgewassen tegen Polen: 8-0