Mechelen en Zoetermeer doen goede zaken in strijd play-offs

Zoetermeer Panters

Op de zondagavond waren er twee duels in ‘de staart van de ranglijst’. Mechelen won op bezoek bij Trappers en Zoetermeer gaf bijna de zege uit handen, maar won in overtime.

ANTWERP PHANTOMS – ZOETERMEER PANTERS 6-7 OT

Twee weken terug won Panters met ruime cijfers in de eigen Silverdome (14-2). Phantoms had de opdracht om dat in eigen huis beter te doen en slaagde prima.

Bij Zoetermeer kreeg Cas Neuman de start en hij zag Dusan Kmec en Jared Henderson de bezoekers binnen twaalf minuten naar een 2-0 voorsprong schieten. In een tijdsbestek van amper drie minuten, onplofte het duel. Antwerp nam aan de hand van Riku Koskinen de controle over de wedstrijd over. De Finse jongeling knalde twee maal raak en zag Van Noten dat ook doen: 3-2. 30 tellen later was het gelijk door Borgman. Jay Huisman zette Panters weer op voorsprong, maar Koskinen maakte in de eerste periode zijn hattrick al compleet. Het publiek smulde ervan: acht goals in 20 minuten ijshockey, netjes verdeeld over beide teams: 4-4.

Koskinen Antwerp Phantoms

Antwerp legde flink wat strijdlust aan de dag, Zoetermeer had het lastig op Ruggeveld II. Beide ploegen kregen kansen om de voorsprong te pakken, maar dat lukte pas in de 39e minuut. Dean Versteeg zette Panters op 4-5. Ook in het slotstuk bleef Antwerp strijden voor elke centimeter ijs en had het de gelijkmaker verdiend. Ferenc Kocsis leek het duel te beslissen met de 4-6 in minuut 54. In de laatste 80 seconden gooide Phantoms het duel opnieuw volledig op zijn kop. Terecht ook: Boris Adriaenssens en opnieuw Koskinen dwongen overtime af.

Nogmaals scoren was te veel van het goede voor Phantoms, Jared Henderson poefte de winnende treffer binnen, waarmee Antwerp op basis van vechtlust misschien wel te weinig kreeg.

TRAPPERS BNL – MECHELEN GOLDEN SHARKS 1-8

Mechelen wist dat het bij winst in Tilburg plaats acht zou opeisen in de stand. Trappers is echter een ploeg die 60 minuten blijft gaan. De thuisploeg nam dan ook een voorsprong via Brent Boom en dus wist Mechelen dat het aan de bak moest. Het ‘koningskoppel’ Kevin Miller en Mike Robinson draaide het duel om en zo konden de Belgen met een 1-2 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Mechelen Golden Sharks

In het middenstuk stak Golden Sharks een tandje bij en dat was de jonge Trappers net even te veel. Kenneth Pitoors, Olivier Bouchard en opnieuw Miller en Robinson tilden de stand naar een comfortabele 6-1 voorsprong, nog voor het half uur. Trappers gaf opnieuw niet op, kreeg kansen op meer treffers, maar vond Mike Gyesbreghs op zijn pad. In de laatste tien minuten van het duel zorgden Kevin de Winter en de derde van Robinson voor de 1-8 eindstand. Door de winst klom Mechelen dus inderdaad naar plaats acht, ten koste van Nijmegen.