Trappers pakt moeizame overtime zege tegen Saale Bulls


Danny Stempher
#95 Danny Stempher. Foto: Arie Leeuwesteijn

Na de winst op vrijdagavond tegen Moskitos Essen mocht Tilburg Trappers vandaag de wedstrijd tegen Saale Bulls Halle spelen. Het team uit Halle werd eerder dit seizoen in november door de Tilburgers twee keer verslagen. Toen werd het 6-3 en 3-4. Op zondagmiddag had Trappers wat meer moeite om de wedstrijd te winnen. Het werd in overtime 5-4 dankzij onder andere een hattrick van Danny Stempher. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Achterstand

Vanwege de goede openingsfase van de Tilburgers leek de openingstreffer dan ook voor Trappers te vallen. Integendeel, het eerste doelpunt viel dankzij Kyle Helms bij Saale Bulls. Vervolgens vielen er een aantal straffen waardoor Trappers kon doordrukken. Daardoor viel de gelijkmaker tijdens een powerplay, door een goal van Mitch Bruijsten.

Tekst gaat onder de video verder

Vervolgens bleven de straffen door Saale Bulls gemaakt worden. Daardoor moest het team uit Halle vooral aan de bak om een tegentreffer te voorkomen. Aan het einde van de eerste periode lukte het zelfs om een dubbele powerplay van Tilburg Trappers te doorstaan. Daardoor bleef de tussenstand na één periode op 1-1 steken.

Tekst gaat onder de foto verder

Jordy Van Oorschot en Ruud Leeuwesteijn. Foto: Arie Leeuwesteijn

Dubbele Powerplay

Ook in de tweede periode bleef de strafbank vol. De straffen die van de eerste naar de tweede periode werden meegenomen waren funest voor het strijdbare Saale Bulls. Het team moest alsnog een tegendoelpunt incasseren. Danny Stempher knalde de 2-1 tegen de netten aan.

Tekst gaat onder de video verder

Lang mochten de Tilburgers niet genieten van de voorsprong. Dat kwam omdat een dikke minuut later de Canadees Tyler Mosienko samen met een aantal andere spelers kon uitbreken. Eén speler die mee schaatste kwam direct uit de strafbank. Ruud Leeuwesteijn kon niets anders doen dan het tegendoelpunt te incasseren. Een minuut later konden de Tilburgse supporters weer juichen. Dat kwam omdat Delaney Hessels met een kanonskogel de 3-2 op het scoreboard schoot. Uiteindelijk eindigde de tweede periode in wederom een gelijke stand via een goal van opnieuw Mosienko. De 3-3 werd in de slotfase van de periode gescoord.

Tekst gaat onder de foto verder

Foto: Arie Leeuwesteijn.

Domper

De 3-3 werd in de beginfase van de laatste periode al snel weggepoetst dankzij de tweede goal van Stempher. Het was vervolgens wachten op de 5-3, die enorm lang op zich liet wachten. Richting het einde van de periode wilde Saale Bulls Halle, met het naar de kant halen van de goalie, nog de gelijkmaker binnen te schieten. Het kon twee kanten opvallen; of eindelijk de 5-3 via een emptynetter of de gelijkmaker. Net als tegen Crocodiles Hamburg werd ook in de laatste minuut de gelijkmaker binnengeschoten. Daardoor moest er wederom overtime gespeeld worden.

Tekst gaat onder de foto verder

Diego Hofland. Foto: Arie Leeuwesteijn

Hattrick

Al na 18 seconden in overtime schoot Stempher met zijn derde van de middag de game winning goal op prachtige wijze binnen.

(Tekst gaat onder de video verder)

Interviews

Volgende week

Aankomend weekend speelt Tilburg Trappers op vrijdagavond tegen Füchse Duisburg. Op zondag reizen de Tilburgers af naar Krefelder EV 1981.

Previous Heerenveen zet gekortwiekt Nijmegen simpel opzij
Next Mechelen en Zoetermeer doen goede zaken in strijd play-offs