Trappers verstevigt koppositie na winst in Essen

Na een spannende overtime winst tegen Crocodiles Hamburg stond vrijdagavond de altijd spannende uitbeurt tegen ESC Wohnbau Moskitos Essen op het programma. Het duel eindigde in een 3-5 overwinning voor Tilburg Trappers. Tessa Schoenmakers was erbij.

Teddy toss

De eerste minuten waren voor de Trappers qua puckbezit, maar Essen lag duidelijk op de loer. Uiteindelijk, na zes minuten, was het Enrico Saccomani die de openingstreffer noteerde en de Teddy toss in gang zette. Een kleine anderhalve minuut voor het eerste rustsignaal was het wederom Saccomani die een punt mocht laten noteren gedurende de powerplay, 2-0. Trappers wist enkele kansen te creëren, maar het mocht niet baten.

Tekst gaat verder onder de foto

Ian Meierdres. Foto: Arie Leeuwesteijn

Verhitte strijd

Na slechts dertien seconden in de tweede periode wist Jordy Verkiel het gaatje te vinden voor de Tilburgers en kwam de 2-1 op het scorebord. Halverwege de periode kon ook ploeggenoot Bartek Bison raak schieten, 2-2. Enkele minuten daarna waren er een paar opstootjes voor het Tilburgse doel, wat ervoor zorgde dat er drie spelers voor de rest van de periode naar de kleedkamer mochten. Zestien seconden later kon gelegenheidscaptain Mitch Bruijsten de score naar 2-3 tillen, gedurende de powerplay. Tien seconden later knalde Jonne de Bonth de 2-4 naar binnen. In de laatste minuten voor de dweil wist ook Marc Stähle nog een treffer te maken, 3-4.

Jonne De Bonth. Foto: Arie Leeuwesteijn

Muur van een goalie

Na de thee en wat afkoelen in de kleedkamer was het alweer tijd voor de derde periode. De thuisploeg was hongerig naar de gelijkmaker, maar ook Tilburg had vele kansen. Die werden dankzij goalie Hendrik Hane niet verzilverd. De eer voor de 3-5 ging uit naar Mitch Bruijsten, een empty net goal, wat tevens de eindscore was.

Mitch Bruijsten in duel. Foto: Julia Lec

Volgende wedstrijd

Herne verloor met 6-4 in Duisburg, waardoor Trappers nu met vier punten voorsprong en twee wedstrijden minder gespeeld steviger aan kop staat. Voor komende zondag 19 januari staat de thuiswedstrijd tegen Saale Bulls Halle op het programma.