Den Haag boekt ruime overwinning op Tilburg Trappers BNL


CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

In Den Haag stond de wedstrijd tussen CAIROX Hijs Hokij en Tilburg Trappers BNL op het programma. De 1.330 toeschouwers zagen de gastheren met een ruime zege van het ijs stappen: 9-1.

De wedstrijd stond in het teken van afwezige Haagse goalie Tom Barendregt, die begonnen is aan de grootste strijd van zijn leven. Het spel werd in de 31e minuut onderbroken voor één minuut applaus ter ondersteuning aan de drager van rugnummer 31 bij Den Haag.

Den Haag efficiënter met scoringskansen

Nadat beide teams kansen op de openingstreffer lieten liggen was het toch Den Haag dat de eerste tik uitdeelde. Zach Doerring speelde de puck terug naar Donny Van Musscher. Deze draaide naar binnen richting het vijandelijke goal en schoot binnen. Direct gingen de Tilburgenaren op zoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker werd door Haagse goalie Brett Magnus geweigerd. Doordat Den Haag efficiënter met de kansen om wist te gaan verdubbelde het in de veertiende minuut de marge. Na voorbereidend werk van Mike van Oeveren en Levi Boer wist Justin Evers van dichtbij binnen te schieten. Met een 2-0 stand op het scorebord luidde de zoemer voor de eerste onderbreking.

CAIROX HIJS Hokij Trappers Toekomstteam
Foto: Robert Bos

Hofstedelingen lopen uit

De start van periode twee was nagenoeg identiek aan de eerste. Kansen voor de Tilburgenaren op een aansluitingstreffer werden echter wederom door Magnus gepareerd. Ook Tilburg goalie Almer de Boer hield zijn team in de wedstrijd, door het keren van enkele Haagse scoringskansen. Na verloop van tijd liepen de Hagenaars toch verder uit.

CAIROX HIJS Hokij Trappers Toekomstteam
Foto: Robert Bos

Allereerst kreeg Marco Bommezijn vanaf de rand van de blauwe verf, aan de linkerzijde, de puck van dichtbij met enig fortuin binnen. Het voorafgaande werk was van Stijn Knoop en Alan van Bentem. In de 31e werd Joey Oosterveld alleen op De Boer afgestuurd. Met een hard schot wist Oosterveld rechts binnen te schieten: 4-0. Doerring en Van Musscher namen de felicitaties voor de assist in ontvangst. Uiteindelijk kwam de derde Haagse treffer van deze periode, met een aandeel van Evers, op naam van Levi Boer die vanaf de rechterzijde binnenschoot.

Loon naar werken voor Tilburg

Vroeg in de derde periode is het Tilburg dat eindelijk loon naar werken kreeg. Wesley Bruijn schoot, op aangeven van Donovan de Zwart en Eruan Hendriks, raak voor de eretreffer: 1-5. Niet lang daarna is het Evers die, op aangeven van Bjorn Borgman, vanaf de rechterzijde in het aanvalsvak met een hard schot de puck tegen de touwen kreeg.

Trappers Toekomstteam
Foto: Robert Bos

In de 50e minuut werd back-up goalie Julien van Nes door Den Haag coach Chris Eimers ook ijstijd gegund. Den Haag ging weer verder waar het gebleven was: het scoren van goals. Via Dani van Schilt en Jelle Kronenburg belandde de puck bij Maurice van der Schuit aan de rechterzijde. Met een hard diagonaal schot zorgde hij voor de 7-1. De 8-1 kwam op naam van Stace van Bentem die vanuit de slot blocker side binnen wist te schieten. Ook broer Alan en Reinier Staats hadden een aandeel. Een timeout van Tilburg coach Herman van Ierland kon erger niet voorkomen. Ten slotte was het Van Musscher, met assists voor Oosterveld en Doerring, die zorgde voor de 9-1 eindstand.

Previous Trappers verstevigt koppositie na winst in Essen
Next Herentals en Luik moeten het uitvechten in klassieker