Den Haag en Heerenveen zetten eerste stap richting finale

Face-Off IJshockey BeNe League

Twee wedstrijden stonden er op het programma in de halve finale voor de Beker van Nederland. Den Haag won redelijk eenvoudig van Zoetermeer en Heerenveen had de shootouts nodig om Limburg te verslaan op Glanerbrook.

UltimAir Hijs Hokij – Zoetermeer Panters 5-1

Zoals vanouds schoot Den Haag weer uit de startblokken. Binnen vijf minuten was het al 3-0 door goals van Mike van Oeveren en twee via Justin Evers waarvan de 2-0 een penaltyshot was. Daarna pakte Den Haag vier straffen op een rij en halverwege de wedstrijd kon Zoetermeer weer wat spanning aan de match meegeven door de 3-1 te maken. Giancarlo van Ulsen kon de Haagse goalie Brett Magnus passeren.

tekst gaat verder onder de foto

Met de 4-1 dik tien minuten voor tijd via Adam Logozzo en meteen erachteraan de 5-1 op de powerplay door Bjorn Borgman staat Den Haag al met een been in de finale.

Snackpoint Eaters Limburg – Unis Flyers Heerenveen 1-2 SO

Een spannend duel maakten Geleen en Heerenveen ervan. Na vijftig seconden konden de Limburgers al in de achtervolging aangezien Trevor Hunt op assist van Roope Nikkila de 0-1 kon laten aantekenen. Daarna kregen de Eaters zes mogelijkheden om de stand gelijk te trekken doordat Heerenveen met een man minder speelde door de vele straffen die men kreeg. Echter wist Geleen Martijn Oosterwijk niet te passeren. Uiteindelijk in minuut 36 wist Lukas Bartak de gelijkmaker binnen te schuiven.

Daarna bleken beide goalies hun doel schoon te houden en ging de wedstrijd naar overtime. Daarin kreeg Roope Nikkila nog een penalty voor interference maar ook met die meerderheid kon Geleen geen gat slaan. Uiteindelijk werd dus Roope Nikkila matchwinnaar door de game winning shootout te scoren.

tekst gaat verder onder de video

Vanavond zaterdag 30 oktober treden de Nederlandse teams aan voor de tweede wedstrijd in de halve finale en gaan de Belgische teams voor de eerste wedstrijd in de halve finale voor de Belgische beker. Daar treed Mechelen aan tegen Herentals en Luik neemt het op tegen Leuven.