Tilburg Trappers wint bij stug Herne EV Miners


Vrijdagavond 29 oktober, wederom tijd voor een nieuwe wedstrijd van Tilburg Trappers in de Oberliga Nord. Ditmaal tegen het altijd sterke Herne EV Miners. Tilburg trad aan zonder Brett Bulmer (geschorst) en de geblesseerden Danny Stempher en Bartek Bison. De spannende wedstrijd eindigde in een 2-3 overtime winst voor Tilburg.

LEES OOK: Quenneville neemt ontslag

Geen ruimte

Herne leek goed aan de wedstrijd te beginnen maar Tilburg gaf de thuisploeg geen ruimte om te scoren. Vervolgens lukte het Trappers zelf wel om te scoren, de eer was aan Reno de Hondt. Een foutieve pass van Benjamin Hüfner kwam bij de blauwe lijn in handen van Diego Hofland, die met een strakke pass op Max Hermens, die met een simpele stick beweging Reno de Hondt vrij zette voor de goal. Even later in de periode kon de thuisploeg de 1-1 maken met dank aan Artur Tegkaev. Hij liet twee verdedigers achter zich en wist Ruud Leeuwesteijn top shelf te passeren. Met die tussenstand was het tijd voor de eerste pauze.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Bjorn Linda sta in de weg tweede periode

Er kwam voor Herne al snel een 1-op-1 kans maar goalie Ruud Leeuwesteijn zijn goal schoon. Bij Tilburg wist men wederom geen gebruik te maken van de powerplay. Maar liefst drie man meer situaties achter elkaar maar Herne goalie Bjorn Linda bleek een grote sta in de weg.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Eigenlijk uit het niets kwam Herne op voorsprong, een diepe pass van Bjorn Linda kwam bij Marcus Marsall en die gaf een prima pass op  Kevin Orendorz. En met die tussenstand gingen de teams voor de tweede keer richting de pauze  .

Kansen genoeg

Tijdens de derde periode had Tilburg toch lichtelijk de overhand. Dan met een man minder bleek Tilburg toch in staat Herne uit elkaar te spelen. Met een mooie breedte pass van Jordy van Oorschot op Kevin Hofland kon hij een verdediger met een forehand move uitspelen en zo de verdiende gelijkmaker scoren. Het wat een heuse nek aan nek strijd die nog geen winnaar kende. Vlak voor het einde van de periode viel er nog een “to many men on the ice” straf voor Tilburg en daarmee gingen ze short handed de overtime in

Overtime

Gedurende de overtime leek Herne de sterkere ploeg, mede dankzij de powerplay. Tot een minuut voor het einde. Daar was het wederom Diego Hofland die de puck raak schoot na een prachtige back-hand pass van Jordy Verkiel. Tilburg nam terecht de twee punten mee naar huis.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Voor komende zondagmiddag staat de thuiswedstrijd tegen Hannover Scorpions op het programma. Weer een topwedstrijd te zien in Stappegoor.

Previous Quenneville neemt ontslag, alleen Florida en Carolina nog ongeslagen
Next Den Haag en Heerenveen zetten eerste stap richting finale