Quenneville neemt ontslag, alleen Florida en Carolina nog ongeslagen


Face-Off IJshockey NHL

Naar aanleiding van het sexueel misbruik van Kyle Beach door videocoach Brad Aldrich van de Chicago Blackhawks heeft coach Joel Quenneville ontslag genomen bij de Panthers. Hij zette het teambelang voor het belang van de misbruikte jeugdspeler. NHL baas Gary Bettman heeft volgende week maandag ook nog een gesprek met General Manager Kevin Cheveldayoff van de Winnipeg Jets. Hij was assistent van Stan Bowman die eerder deze week al opstapte als General Manager bij de Hawks.


LEES OOK: De beerput is open gegaan in Chicago

Dag zeventien van de NHL bracht ons negen wedstrijden waaronder St. Louis  die hun eerste nederlaag lijden tegen Colorado. De Flames die hun vijfde wedstrijd op een rij winnen tijdens hun roadtrip en Carolina die tezamen met Folorida als enige nog ongeslagen zijn in de league. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Tampa Bay Lightning – Arizona Coyotes 5-1

De eerste thuisoverwinning voor Tampa is een feit. Alex Killorn scoorde twee goals terwijl Arizona voor de zevende keer op een rij verliest.

Pittsburgh Penguins – Calgary Flames 0-4

De Flames winnen hun vijfde wedstrijd op een rij tijdens deze roadtrip. Calgary goalie Jacob Markstrom pakte een shutout door alle 45 schoten te stoppen.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 3-0

Voor het eerst in de geschiedenis van de Hurricanes winnen ze de eerste zes wedstrijden. Frederik Andersen pakte een shutout door alle 33 schoten van de Bruins te stoppen.

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 3-4

De eerste nederlaag voor de Blues is een feit. Dat het een close finish werd is eigenlijk raar want de Blues kwamen maar tot achttien schoten terwijl Colorado er 42 afvuurde. Avalanche J.T. Compher scoorde twee keer. Verdediger Cale Makar van de Avalanche scoorde zijn hondertste punt in 108 wedstrijden.

Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 1-2

Back to back op bezoek in Canada wisten de Flyers de maximale punten mee te nemen. Zowel bij de Oilers als bij de Canucks wonnen ze. Sean Couturier maakte twee punten in Vancouver. (1G, 1A)

Anaheim Ducks – Buffalo Sabres 3-4 OT

Anaheim verloor voor de vijfde keer op een rij. De Sabres pakte de overwinning in de extra tijd. De Zweedse aanvaller van Buffalo Rasmus Asplund was het goudhaantje.

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets 2-3

Met de winst mede dankzij twee goals van Pierre-Luc Dubois wonnen de Jets voor de vierde keer op een rij. Tegenstander de Kings verliezen er vijf op een rij.

San Jose Sharks – Montreal Canadiens 0-4

Na vijf nederlagen bij de start van het seizoen hebben nu de Canadiens hun tweede wedstrijd gewonnen. Goalie Jake Allen wist alle 45 schoten van de Sharks te stoppen.

Seattle Kraken – Minnesota Wild 4-1

Wild goalie Cam Talbot verloor na zes starts voor het eerst. Seattle’s Haydn Fleury scoorde twee goals.

Previous Daniel Sprong healthy scratch, eerste nederlaag Edmonton
Next Tilburg Trappers wint bij stug Herne EV Miners