Daniel Sprong healthy scratch, eerste nederlaag Edmonton

Dag zestien van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder Washington wat zonder Daniel Sprong verloor in overtime van Detroit. Edmonton wat de eerste nederlaag leed tegen Philadelphia en het geplaagde Chicago verloor in overtime van Toronto. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Florida Panthers – Boston Bruins 4-1

Florida won voor de zevende keer op een rij. Panthers goalie Sergei Bobrovsky maakte dertig saves. Gustav Forsling had drie assists.

Washington Capitals – Detroit Red Wings 2-3 OT

Alexander Ovechkin scoorde goal nummer 738, maar het leverde maar een punt op aangezien Dylan Larkin het in overtime deed voor Detroit. Daniel Sprong was een healthy scratch.

Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs 2-3 OT

Chicago verspeelde een 2-0 voorsprong en kreeg het deksel op de neus in overtime. William Nylander zorgde met de game winning goal voor het zevende verlies op een rij voor Chicago.

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 2-3 OT

Het was kantje boord voor Vegas. in de laatste minuut de gelijkmaker scoren door Jonathan Marchessault en twee minuten later werd de winnende binnengeschoten door Evgenii Dadonov.

Edmonton Oilers – Philadelphia Flyers 3-5

Het verschil tussen een redelijke goalie en een goede goalie. Oilers goalie Mikko Koskinen  liet een paar makkelijk pucks door en Flyers goalie Carter Hart zorgde met uitstekende reddingen dat de grote mannen van de Oilers beperkt bleven tot twee goals door Connor McDavid en Zach Hyman.