Capitals pakken shutout tegen Arizona, Sprong op derde lijn


Face-Off IJshockey NHL

Dag achttien van de NHL bracht ons zes wedstrijden waaronder Carolina en Florida die weer wonnen en dus ongeslagen blijven. Daniel Sprong weer mee speelde bij de Capitals en zij een shutout pakte. Vegas inmiddels de winning mood te pakken hebben. Arizona en Chicago verloren beide voor de achtste keer. Ryan Getzlaf evenaart een Ducks record. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Den Haag en Heerenveen met een been in finale

Detroit Red Wings – Florida Panthers 2-3 OT

Met interim coach Andrew Brunette op de plek van de opgestapte Joel Quenneville gingen de Panthers gewoon door met winnen. Het leek een reguliere overwinning te worden maar in minuut 57 scoorde Detroit nog de 2-2 via Pius Suter. Maar in overtime zorgde Aleksander Barkov met zijn tweede goal voor de achtste winst op een rij.

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 4-0

De Rangers pakte een shutout doordat Igor Shesterkin alle 31 schoten van de Blue Jackets wist te stoppen. Chris Kreider scoorde twee goals beide op de powerplay en Adam Fox en Artemi Panarin waren beide goed voor drie assists.

Washington Capitals – Arizona Coyotes 2-0

Capitals goalie Ilya Samsonov hoefde maar zestien schoten te stoppen om een shutout te pakken. Daniel Sprong had alweer dik dertien minuten ijstijd waarbij hij tot twee schoten een hit en een block kwam. Pas in de derde periode werd het verschil gemaakt mede dankzij goal nummer 739 voor Alexander Ovechkin die eenentwintig seconden voor tijd een empty netter binnen schoof.

Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks 6-3

Het geplaagde Chicago, in verband met het misbruikschandaal, verloor alweer voor de achtste keer op een rij. Terwijl tegenstander Carolina voor de zevende keer op een rij won en samen met Florida nog steeds ongeslagen is. Zes verschillende spelers scoorde voor de Hurricanes.

Dallas Stars – Ottawa Senators 1-4

Mede dankzij een goed spelende goalie Filip Gustavsson wonnen de Senators op bezoek in Dallas. Aanvaller Josh Norris wist er twee te scoren.

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 5-4 SO

Na 45 minuten stond er 4-1 op het scorebord en leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter binnen vijf minuten trokken de Ducks de stand gelijk naar 4-4. In overtime werd er geen beslissing geforceerd dus moest het in de shootouts. Daarin was Evgenii Dadonov de game winner. Ducks Ryan Getzlaf kwam op gelijke hoogte met Anaheim icoon Teemu Selanne met 988 punten. Getzlaf kan de eerste Duck worden met 1000 punten in de franchise geschiedenis.

Previous Den Haag en Heerenveen zetten eerste stap richting finale
Next Stunt van Zoetermeer, Herentals stopt comeback Mechelen