Stunt van Zoetermeer, Herentals stopt comeback Mechelen

Face-Off IJshockey BeNe League

Vier wedstrijden stonden gisteren op de planning twee voor de Beker van België en twee voor de beker van Nederland. Luik trad thuis aan tegen Leuven en won met 6-3. HYC versloeg op bezoek in Mechelen met 6-7 via shootouts. Voor de Nederlandse beker werd de tweede wedstrijd tussen Zoetermeer en Den Haag verrassend gewonnen door de mannen uit Zoetermeer met 4-1. De andere Nederlandse halve finale tussen Heerenveen en Geleen werd afgelast in verband met een corona geval in de Limburgse ploeg.

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Chiefs Leuven 6-3

Luik had het best lastig tot halverwege de wedstrijd met de mannen uit Leuven. Shorthanded werd de voorsprong gepakt door een goal van Lester Steven Brown in de zeventiende minuut. Tien minuten later maakten de Chiefs gelijk. Op de powerplay was het Deniss Berdniks die de gelijkmaker op het bord zette. Halverwege de wedstrijd pakte Luik de voorsprong via Bryan Henry. Daarna werd binnen vijf minuten de wedstrijd beslist. Nog voor het einde van de tweede periode scoorden achtereenvolgens Boet van Gestel, Jordan Paulus en twee keer Bryan Kolodziejczyk. In de laatste periode wist Leuven nog twee keer te scoren maar Luik heeft de eerste stap gezet naar de finale.

Bryan Kolodziejczyk

Zoetermeer Panters – UltimAir Hijs Hokij 4-1

Zoetermeer had na zes wedstrijden nul punten en Den Haag achttien. Gisteren won Den Haag ook al de eerste wedstrijd van de halve finale met 5-1. Maar vandaag leek het wel of Den Haag er met het hoofdje niet bij was. Zoetermeer knokte voor wat het waard was. Hoewel de eerste klap voor Den Haag was wat op voorsprong kwam met 1-0 na drie minuten door een goal van Jeffrey Melissant die uit kon breken op rechts en zo Panters goalie Joram van de Velde verraste. Na negen minuten was het Atilla Burke die de gelijkmaker scoorde van dichtbij op de powerplay.

Daarvoor verzuimde Jasper Kick de Hagenezen op 2-0 te zetten door een penalty shot te missen. Twee scrimmage goals van Zoetermeer in minuut 33 en 39 zette de thuisclub op 3-1 na twee periodes. De doelpuntenmakers waren Michael van Rijswijk en Tobie Collard. In wedstrijd drie zal Den Haag ook nog Jasper Kick moeten missen die een halve minuut voor tijd een match penalty kreeg voor fighting. Thomas Borgman bepaalde de eindstand op 4-1 met een empty netter.

Tobie Collard

Mechelen Golden Sharks – Heylen Vastgoed HYC 6-7 SO

Binnen drie minuten speeltijd scoorden de bezoekers uit Herentals drie keer. Twee maal Nick Verschuren en een door Brennan Feasey. Mechelen pakte een time-out om even alles weer recht te zetten. Drie minuten na de time-out scoorde Sandro Bosmans de 1-3 op de powerplay. Nick Verschuren maakte zijn hattrick compleet door in minuut 33 de 1-4 te maken. Voor het einde van de tweede periode scoorden beide teams nog eenmaal zodat er na veertig minuten 2-5 op het scorebord stond. Binnen vijf minuten in de laatste periode scoorden de Mechelaars drie keer. Marek Ziarny, Jens Theunis en Riku Juhani Koskinen.

Tussendoor had Brennan Feasey zijn tweede van de avond gemaakt zodat de stand met nog vijf minuten te gaan 5-6 was. Hattrick man Nick Verschuren pakte een tripping penalty in minuut 57. Door die man meer situatie wist Ben van den Bogeart de gelijkmaker te scoren. In de overtime kregen beide teams een aantal mogelijkheden maar beide goalies konden hun goal drooghouden. Het kwam dus aan op de shootouts en daarin werd HYC de winnaar doordat Ben Coolen de game winning shootout wist te scoren.