Terugkeer Crosby nog geen succes, negende nederlaag Chicago

NHL FAce

Dag negentien van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder de terugkeer bij de Penguins van Sidney Crosby maar dat werd geen succes door de nederlaag tegen de Devils. Florida wat voor het eerst dit seizoen verloor door shootouts bij Boston en Marc-Andre Fleury nog steeds niet heeft gewonnen met de Blackhawks. Zij verloren dit keer van de Blues. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Boston Bruins – Florida Panthers 3-2 SO

Boston aanvaller Charlie Coyle zorgde met zijn game winning shootout ervoor dat de Panthers hun eerste nederlaag in dit seizoen leden.

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 5-4

Na veertig minuten stond het 2-1 voor Toronto. In de laatste twintig minuten was het prijsschieten. Voor de Leafs scoorde John Tavares een keer en gaf twee assists en was er de terugkeer van goalie Petr Mrazek die 27 saves maakte.

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 2-4

Devils Jasper Bratt vergald het debuut dit seizoen van Pens Sidney Crosby door laat in de derde periode een penalty shot binnen te schieten. Crosby kwam tot negentien minuten ijstijd.

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 1-0

Chicago hield lang stand dankzij 36 saves van Marc-Andre Fleury. Uiteindelijk mocht het niet baten want opponent goalie Jordan Binnington zorgde met 25 saves voor een shutout bij de Blues. De enige goal werd gescoord door Torey Krug die daarmee de slechtste start ooit voor Chicago bezorgde met negen verloren wedstrijden.

Nashville Predators – New York Islanders 3-2 SO

Twee keer pakte de Islanders een voorsprong maar twee keer zorgde Tanner Jeannot voor de gelijkmaker. Preds goalie Juuse Saros stopte twee shootouts van New York en de captain Roman Josi zorgde voor de game winner.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 4-1

Na een goede start van het seizoen verliest de Wild nu zijn derde wedstrijd op vier. Colorado Gabriel Landeskog pakte vier punten. (2G, 2A)

Calgary Flames – Philadelphia Flyers 4-0

Flames goalie Jacob Markstrom pakte zijn derde shutout in vier starts. En mede dankzij hem pakt Calgary hun zesde overwinning op een rij.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 1-2

Dat de Oilers maar twee goals scoorde komt op het konto van Canucks goalie Thatcher Demko. Door twee powerplay goals heeft Edmonton nu een scorings percentage van 47,8 op de powerplay.

Los Angeles Kings – Montreal Canadiens 5-2

Na zes nederlagen wonnen de Kings weer eens. Twee goals voor Alex Iafallo. Het was voor Montreal alweer de zevende nederlaag in negen wedstrijden.

San Jose Sharks – Winnipeg Jets 2-1 OT

De coach en zeven spelers van de Sharks waren niet beschikbaar in verband met het Covid-19 protocol. Desondanks wisten ze toch de Jets te verslaan in overtime. Timo Meier scoorde de game winner op de powerplay.