Wervelende Trappers geven Scorpions flink klop


Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers speelde in de Oberliga Nord tegen de Hannover Scorpions en lieten weinig van ze heel. Tilburg versloeg de Duitsers uit Hannover met maar liefst 7-1.

LEES OOK: Terugkeer Crosby nog zonder succes, negende nederlaag Chicago

Na de eerste twintig minuten stond er 1-0 op het bord voor de Trappers doordat in de vierde minuut Brett Bulmer liggend op de grond achter de Scorpions goal de puck alsnog bij Jordy van Oorschot wist te krijgen. Die had geen moeite om van dichtbij in de korte hoek Hannover goalie Brett Jaeger te passeren. Tilburg kon in het verloop van de periode twee keer uitbreken maar beide keren kon men niet profiteren van die mogelijkheden. Een keer stond het ijzer in de weg toen Diego Hofland de paal raakte. De Scorpions konden alleen gevaarlijk worden als er turnovers in de neutrale zone plaats vonden. Er was nog even wat schrik bij de Tilburgers toen Max Hermens hinkend van het ijs afging. Hij kwam later terug op het ijs om alles te checken en volgens coach Dave Livingston valt het mee met de blessure.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Twintig minuten ijshockey les voor Hannover

In de tweede periode kregen de Scorpions alle hoeken van het ijs te zien op Stappegoor. Twee spelers van Hannover waren verantwoordelijk voor vijf straffen. Thomas Supis en Julian Airich. En daar profiteerde Tilburg graag van. Drie powerplay goals leverde dat op. Diego Hofland, Brett Bulmer en Reno de Hondt haalden de trekker over. Daar tussendoor scoorde Jonne de Bonth de mooiste van de dag. Met een dubbele deke wist hij iedereen bij Hannover op het verkeerde been te zetten en scoorde top-shelf. Maar het was nog niet gedaan met de dolle dwaze Tilburgse minuten. In minuut 37 kreeg Tijn Jacobs de puck aangespeeld door Diego Hofland en zonder verdediger in de buurt wist hij de 6-0 achter Brett Jaeger binnen te schuiven. De goalie kwam ook niet meer terug in de derde periode. Hij werd vervangen door Ansgar Preuss.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Schriftelijk af kunnen doen

De derde periode had men schriftelijk af kunnen doen. Tilburg hoefde niet meer en Hannover drong ook niet echt meer aan. Na 51 minuten kwamen de Duitsers dan toch op het scorebord. De puck bleef hangen voor Ruud Leeuwesteijn op het ijs en Robin Just wist de hatelijke nul van het bord te halen. Toch kwam het slotakkoord van de Tilburgers. Wederom op de powerplay. Giovanni Vogelaar stuurde zijn favoriete one timer richting de goal en die heeft de goalie alleen horen inslaan. Door de overwinning op de concurrent staan de Trappers nu tweede. Een punt achter de leider Saale Bulls Halle.

tekst gaat verder onder de foto

Giovanni Vogelaar
Foto: Barend Hoogteijling

Na afloop hadden we nog een interview met Tijn Jacobs en captain Mickey Bastings

Previous Terugkeer Crosby nog geen succes, negende nederlaag Chicago
Next Luik en Herentals gaan de finale spelen om de Belgische beker