Luik en Herentals gaan de finale spelen om de Belgische beker

Face-Off IJshockey Beker

De Belgischge halve finales zijn beslist. Mechelen verloor twee keer nipt van Herentals en Luik moest in de tweede wedstrijd naar de shootouts, maar konden op weg naar de finale Leuven verslaan in twee wedstrijden.

Chiefs Leuven – Liege Bulldogs Ice Hockey Club 1-2 SO

De mannen uit Leuven starte fanatiek aan de wedstrijd want het was natuurlijk erop of eronder. Luik kwam niet in hun spel en aan het eind van de eerste periode stond het 1-0 door een goal van Alec James. Tijdens de tweede periode vielen er alleen maar straffen voor beide teams. Maar ondanks de straffen konden zowel Luik als Leuven niet profiteren van een man meer situatie. Al snel in de derde periode scoorde Luik dan toch de verdiende gelijkmaker. Uiteindelijk sloeg Michael Distate toe met een goal op de powerplay. Tot en met het einde van de overtime lieten beide goalies zich niet meer verrassen. En moest deze enerverende wedstrijd beslist worden door shootouts. De game winner werd Boet van Gestel voor de Luikenaren.

Heylen Vastgoed HYC – Mechelen Golden Sharks 5-4 OT

Wederom een wedstrijd op de scherpst van de snede. Na de eerste periode was de stand 1-1 door goals van Mitch Morgan op een 4-on-4 aangezien beide teams een straf hadden gepakt. En Sandro Bosmans scoorde de gelijkmaker op de powerplay. Er zat precies 25 seconden tussen beide goals. Tijdens de tweede twintig minuten wisten de mannen van het Netepark naar 4-2. Twee keer Brennan Feasey en eentje van Ethan Skinner voor Herentals en de tweede goal van Mechelen werd gescoord door Ben van den Bogaert. Zou Mechelen in de derde periode nog terug kunnen komen in de wedstrijd. Volmondig ja. In minuut 51 was het Riku Juhani Koskinen met de aansluitingstreffer. En zes! seconden voor het einde de tweede goal van Sandro Bosmans die daarmee overtime afdwong. Mitch Morgan werd het goudhaantje voor de mannen uit Herentals door de winnende goal te scoren.