Getzlaf passeert Selanne qua punten, Hurricanes blijven winnen


Face-Off IJshockey NHL

Dag twintig van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waaronder Anaheim tegen Montreal waarbij Ryan Getzlaf qua punten icoon Teemu Selanne passeert. De Hurricanes voor de achtste keer op een rij winnen en daarmee Arizona  de negende nederlaag op een rij gaven. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Luik en Herentals naar finale beker van België

New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 3-4 SO

In de laatste vijf minuten scoren de Blue Jackets via Boone Jenner de gelijkmaker, in overtime hielden beide goalies hun goal schoon. Met de shootouts wist alleen Jakub Voracek te scoren en zo het extra punt meenemen naar Columbus.

Carolina Hurricanes – Arizona Coyotes 2-1

De Hurricanes zijn als enige nog ongeslagen in de NHL. Nu acht wedstrijden op een rij. Door de late treffer van Brett Pesce in minuut 58 beorgde hij daarme Arizona hun negende nederlaag op een rij.

Anaheim Ducks – Montreal Canadiens 4-2

Captain Ryan Getzlaf van de Ducks is nu voor die franchise all time scoring leader met 989 punten (279G, 710A). Hij passeert daarme icoon Teemu Selanne. Van de tien wedstrijden die Montreal inmiddels heeft gespeeld hebben ze er acht verloren.

Los Angeles Kings – Buffalo Sabres 3-2

Na veertig minuten stond er 0-2 op het bord. Maar drie unanswered goals waren voldoende om de winst te pakken voor de Kings. Anze Kopitar scoorde en gaf een assist. Voor goalie Jonathan Quick was het zijn eerste overwinning met de Kings in zijn vijfde wedstrijd.

Seattle Kraken – New York Rangers 1-2

Drie goals scoren op maar achttien schoten is een goed gemiddelde voor de Rangers die daarmee hun vijfde uitwedstrijd wistten te winnen. Rangers goalie Igor Shesterkin was goed voor 31 saves. Seattle heeft nu drie van de negen wedstrijden gewonnen.

Previous Luik en Herentals gaan de finale spelen om de Belgische beker
Next Washington verliest met Sprong, eerste overwinning Chicago