Washington verliest met Sprong, eerste overwinning Chicago


Face-Off IJshockey NHL

Dag eenentwintig van de NHL bracht ons drie wedstrijden waaronder Daniel Sprong weer terug op de tweede lijn bij Washington, Chicago wat hun eerste overwinning pakt en Leon Draisaitl al voor de tweede keer dit seizoen voor Edmonton een vier punten avond had. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Getzlaf passeert Selanne qua punten voor de Ducks

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 3-2

Tampa goalie Andrei Vasilevskiy stopte de point streak van zijn landgenoot Alexander Ovechkin. Caps Brett Leason scoorde zijn eerste NHL-goal. Daniel Sprong kon met zijn elf minuten ijstijd twee schoten op doel, twee hits en een block de eerste reguliere nederlaag na 60 minuten voor Washington niet voorkomen.

Chicago Blackhawks – Ottawa Senators 5-1

Na negen verlies wedstrijden is het Chicago dan eindelijk gelukt. Patrick Kane scoorde een hattrick en Brandon Hagel prikte er twee binnen. Blackhawks goalie Marc-Andre Fleury kon eindelijk het verschil maken. Hij stopte 29 schoten van Ottawa.

Edmonton Oilers – Seattle Kraken 5-2

Het was er maar een van het ‘Dynamic Duo’ die gisteren de hoofdrol pakte. Leon Draisaitl scoorde er twee en gaf twee assists. In zijn twaalfhonderdste wedstrijd in de NHL scoorde Duncan Keith zijn eerste goal voor de Oilers. Leon Draisaitl leidt nu het puntenklassement tezamen met die andere van het ‘Dynamic Duo’ Connor McDavid met zeventien punten. Beide scoorden zeven goals en gaven tien assists.

Previous Getzlaf passeert Selanne qua punten, Hurricanes blijven winnen
Next Den Haag maakt laat het verschil tegen een stug Zoetermeer