Den Haag maakt laat het verschil tegen een stug Zoetermeer

Face-Off IJshockey Beker

Tijdens wedstrijd drie van de halve finale om de Beker van Nederland duurde het lang voordat er een verschil werd gemaakt. Uiteindelijk sloeg Den Haag toe in de laatste periode en won het met 4-1 van Zoetermeer.

UltimAir Hijs Hokij – Zoetermeer Panters 4-1

De eerste periode kenmerkte zich door powerplay van de Hagenezen en penalty kill van Zoetermeer. De Panters speelden zeer gedisciplineerd. Den Haag had ook maar weinig schoten tijdens de man meer situatie. En de schoten die kwamen werd gestopt door Zoetermeer goalie Joram van de Velde.

Ook Den Haag begon straffen te pakken in de tweede periode. In minuut 32 kreeg Ronald Wurm een penalty voor Holding. Zoetermeer profiteerde van de man meer situatie om de 0-1 te maken. Michael van Rijswijk wist op assist van Tobie Collard Den Haag goalie Brett Magnus te passeren met een tikkie van dichtbij.

Helaas was Michael van Rijswijk ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Hij pakte een penalty voor hooking. En een halve minuut later pakte Martijn Geerligs een delay of game penalty. Op de 5-on-3 die daarna ontstond voor Den Haag wist Jeffrey Melissant van de unieke meerderheid te profiteren. Na veertig minuten was de stand 1-1 en was er niet te voorspellen welke kant het kwartje op kon vallen.

In de derde periode maakte Den Haag dan toch het verschil. Wederom was het Jeffrey Melissant die die zijn tweede van de avond maakte. Op de powerplay scoorde Jurryt Smid de 3-1. In de slotminuten pakte Zoetermeer weer een aantal straffen achter elkaar waarbij Den Haag wederom een 5-on-3 situatie kreeg. Nadat het een 5-on-4 werd bepaalde Justin Evers de eindstand op 4-1. Zoetermeer streed voor wat het waard was en na de 2-1 kwam het uiteindelijk kracht tekort en Den Haag wist het overwicht laat uit te drukken.

Na de wedstrijd spraken wij met trainer Chris Eimers van Den Haag, man of the match Jeffrey Melissant en van Zoetermeer Panters spraken wij Joy Turpijn.