Arizona lijdt tiende nederlaag op een rij, Nashville stopt opmars Calgary


Face-Off IJshockey NHL

Dag tweeëntwintig van de NHL bracht ons negen wedstrijden waaronder Arizona dat hun tiende nederlaag op een rij, de winning streaks van de Rangers en Flames werden respectievelijk gestopt door de Canucks en Predators. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Den Haag naar bekerfinale

Toronto Maple Leafs – Vegas Golden Knights 4-0

Met 26 saves pakte Jack Campbell een shutout. Auston Matthews scoorde voor het eerst dit seizoen twee goals in een wedstrijd voor Toronto.

Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 3-0

Ook een shutout door Jake Allen voor Montreal. Hij stopte 22 schoten van Detroit. Jonathan Drouin werd afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij een puck tegen zijn hoofd kreeg en Nick Suzuki scoorde drie punten. (1G, 2A).

Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes 3-0

De tiende nederlaag op een rij voor Arizona. Carter Hart pakte een shutout voor de Flyers door 29 reddingen te verrichten.

Minnesota Wild – Ottawa Senators 5-4 OT

Met zijn eerste goal in overtime zorgde Kirill Kaprizov voor het extra punt in Minnesota. Nick Foligno scoorde twee keer. Ottawa heeft nu vijf van de laatste zes wedstrijden verloren.

Winnipeg Jets – Dallas Stars 4-3 SO

Mark Scheifele scoorde de game winning shootout voor de Jets na zijn absentie door het Covid-19 protocol in de NHL.

Calgary Flames – Nashville Predators 2-3 OT

Nashville pakte hun vierde overwinning op een rij door in overtime Calgary the verslaan. Matt Duchene zorgde met zijn overtime winner dat de win streak van de Flames op zes bleef steken.

Vancouver Canucks – New York Rangers 3-2 OT

J.T. Miller scoorde twee goals inclusief de game winner in overtime voor de Canucks. Daarmee beeindigde hij de win streak van de Rangers op vijf gewonnen wedstrijden.

Anaheim Ducks – New Jersey Devils 4-0

Troy Terry verlengde zijn point streak naar negen wedstrijden. Ducks goalie John Gibson pakte een shutout via 28 saves.

San Jose Sharks – Buffalo Sabres 5-3

In zijn tweede wedstrijd voor de Sharks scoorde verdediger Ryan Merkley zijn eerste NHL-goal. Thomas Hertl pakte drie punten. (2G, 1A).

Previous Den Haag maakt laat het verschil tegen een stug Zoetermeer
Next Carolina nog ongeslagen, Draisaitl leidt puntenklassement