Carolina nog ongeslagen, Draisaitl leidt puntenklassement


Face-Off IJshockey NHL

Dag drieëntwintig van de NHL bracht ons vier wedstrijden waarbij de Hurricanes inmiddels hun negende overwinning op een rij haalde. De Oilers powerplay dik boven de 40% blijft na de winst op de Predators en Colorado alweer hun vijfde nederlaag leed. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Tiende nederlaag op een rij voor Arizona

Chicago Blackhawks – Carolina Hurricanes 3-4

Na 28 minuten was het nog 3-1. Met drie unanswered goals zorgde Carolina ervoor dat ze hun ongeslagen status uitbreidde naar negen wedstrijden op een rij vanaf de start van het nieuwe seizoen. De langste winning streak na een start is tien behaald door de Sabres in 2006 en de Leafs in 1993. Canes rookie Seth Jarvis scoorde in zijn tweede wedstrijd zijn eerste NHL-goal.


Colorado Avalanche – Columbus Blue Jackets 4-5 OT

In de laatste drie minuten kwam Colorado terug van een 4-2 achterstand. Het extra punt kon men niet over de streep trekken. Voor Columbus scoorden Cole Sillinger en Jake Bean ieder twee goals.

Edmonton Oilers – Nashville Predators 5-2

Net zoals de vorige wedstrijd was het wederom Leon Draisaitl die First Star werd doordat hij drie punten scoorde (2G, 1A). Hij is nu alleen puntenleider in de NHL met twintig punten en dat na negen wedstrijden.


Los Angeles Kings – St. Louis Blues 3-2 SO

Met een goal negen seconden voor tijd door Corey Krug, zelfs shorthanded, zorgde hij voor de gelijkmaker. De Blues loste echter geen enkel schot in overtime terwijl goalie Jordan Binnington er acht stopte. In de shootouts was hij echter kansloos op de game winner van Arthur Kaliyev de twintig jarige rookie van de Kings.

Previous Arizona lijdt tiende nederlaag op een rij, Nashville stopt opmars Calgary
Next Jack Eichel is verlost van Buffalo met trade naar Vegas