Heerenveen zet gekortwiekt Nijmegen simpel opzij


UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Chantal Zwamborn

Het zijn bewogen weken voor Nijmegen Devils. De Devils zagen na de trainerswissel(s) en de verloren bekerfinale ook nog Raymond van der Schuit naar Tilburg vertrekken. Op zaterdagavond was er voor de Nijmegenaren de kans op revanche in Heerenveen. In een sfeervol Thialf wilden de massaal toegestroomde fans zich opmaken voor een mooie wedstrijd.

NIJMEGEN MET ZESTIEN IN HEERENVEEN

Menig toeschouwer zal raar hebben opgekeken. Slechts zestien spelers hadden het Devils-tenue aan. Naast Van der Schuit ontbraken Cas Staps, Jeffrey Melissant, Nick de Jong en Kay Gielen ten opzichte van afgelopen woensdag. De eerste periode, waarin de teams elkaar nog goed in evenwicht wisten te houden, leek het dat beide teams met de brilstand de eerste periode zouden afsluiten. Met nog een kleine twee minuten op de klok wist Adam Bézak zich op aangeven van Pippo Limnell knap vrij te spelen en liet Nijmegen-goalie Deniz Mollen kansloos.

Tekst gaat onder de foto verder

UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Vlak na het begin van de tweede periode, werd het 2-0 nadat Trevor Petersen alleen op Mollen af kwam. Wist de prima spelende Mollen Petersen nog van scoren af te houden maar was kansloos op de rebound van Brent Janssen. Drie minuten later was de wedstrijd gespeeld nadat Trevor Petersen op aangeven van uitblinker Juha Kiilholma, de puck hoog in het dak van de goal schoot. In de negende minuut van de tweede periode zag Viktor Nordemann zijn afstandsschot achter Mollen belanden. Daarmee was het verzet definitief gebroken.

Tekst gaat onder de foto verder

Denis Mollen Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

Toch kwamen de bezoekers nog op het scorebord. In de 45e minuut wist Nijmegen goalie Oosterwijk te verschalken; op aangeven van Levi Houkes wist Branden Eden de 4-1 binnen te werken. Na de goal liepen beide teams tegen diverse straffen op, die in het voordeel voor de thuisploeg werkten. Na een slashing penalty voor Jurryt Smid wist Trevor Hunt met de man meer op het ijs in de vijftiende minuut de 5-1 binnen te werken. Het slotakkoord was voor Brent Janssen , die de puck van dichtbij binnen kon schieten. De Unis Flyers waren met namen in de tweede periode een maatje te groot voor Nijmegen, de eindstand is 6-1.

Door de zege blijft Heerenveen aan kop, met zes verliespunten minder dan Herentals. Nijmegen verloor voor de zesde maal in elf duels en staat op een teleurstellende achtste plaats.

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 12 11 0 1 0 34 +51
2 ERA Renomar HYC 11 7 2 0 2 25 +37
3 CAIROX HIJS Hokij 12 7 1 1 3 24 +27
4 Luik Bulldogs 9 6 1 0 2 20 +21
5 Chiefs Leuven 12 5 1 1 5 18 +7
6 Microz Eaters Limburg 11 5 0 2 4 17 +16
7 Zoetermeer Panters 10 4 1 0 5 14 +5
8 Select 4-u Devils 11 4 0 1 6 13 +2
9 Mechelen Golden Sharks 10 4 0 0 6 12 -6
10 Antwerp Phantoms 11 2 0 0 9 6 -64
11 Trappers BNL Team 13 0 0 0 13 0 -106
Previous Minnesota kleineert Dallas, Elvis Merzlikins drie shutouts in vier games
Next Trappers pakt moeizame overtime zege tegen Saale Bulls