Minnesota kleineert Dallas, Elvis Merzlikins drie shutouts in vier games

Twaalf wedstrijden afgelopen avond en nacht in de NHL. Scoorde Alexander Ovechkin eergisteren zijn vijfentwintigste hattrick, afgelopen nacht kwam meteen erachteraan nummer zesentwintig. Minnesota vernedert Dallas met 7-0 en in de Pacific Divisie is het ongekend spannend. Door de winst van Edmonton Oilers op de Arizona Coyotes en de nederlagen van Calgary Flames en Vegas Golden Knights staan de nummers een tot en met vijf op een punt verschil. De update krijgt U voorgeschoteld door Cor Machielsen.

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 5-0

Vier overwinningen op een rij waarvan drie met een shutout. Wederom was het goalie Elvis Merzlikins die de 41 schoten van de Devils wist te stoppen. Cam Atkinson scoorde twee keer en gaf een assist.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 5-3

Bij de stand van 2-2 scoorde voor Colorado Cale Makar en Andre Burakovsky binnen 24 seconden van elkaar de 3-2 en 4-2. Alex Pietrangelo maakte het nog spannend in minuut 47 met de aansluitingstreffer maar dichterbij kwamen de Blues niet.

Detroit Red Wings – Florida Panthers 1-4

Alweer de drieëndertigste nederlaag dit seizoen voor de Red Wings. Al kreeg men in deze wedstrijd kansen genoeg. Echter ging men slecht om met de powerplay. Nul uit zeven. Jonathan Huberdeau en Frank Vatrano hadden ieder twee assists voor Florida.

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 7-3

Riley Sheahan en Josh Archibald hadden respectievelijk een vier en drie punten wedstrijd voor de Oilers. Terwijl het ‘Dynamic Duo’ Connor McDavid en Leon Draisaitl het maar moesten doen met ieder twee. Daardoor blijft het ook spannend bovenin de stand van de spelers met de meeste punten.

Minnesota Wild – Dallas Stars 7-0

Een oor wassing voor de Stars. Wild goalie Alex Stalock moest naast een shutout met 27 saves ook nog even de knie van Corey Perry tegen zijn hoofd incasseren. Oordeel zelf.

Zeven verschillende spelers scoorde de goals voor Minnesota.

Montreal Canadiens – Vegas Golden Knights 5-4 SO

Een 4-2 voorsprong in de vijftigste minuut  was niet voldoende voor een reguliere overwinning van Montreal. Als eerste was er de gelijkmaker van Reilly Smith voor de Knights. Hij scoorde acht seconden voor tijd. Daarna in de overtime werd er niet gescoord zodat shootouts het gingen bepalen wie er zou winnen. Uiteindelijk was het Tomas Tatar die de game winning shootout scoorde voor de Canadiens.

Nashville Predators – Buffalo Sabres 2-1

Met de game winner in minuut 53 zorgde Craig Smith ervoor dat Buffalo geen vierde keer op een rij won. Ook de negen opeenvolgende wedstrijden dat Jack Eichel een punt scoorde werd daarmee beëindigd.

New York Islanders – Washington Capitals 6-4

Vier een achter na veertig minuten. Capitals goalie Braden Holtby kon naar de kant en Ilya Samsonov mocht tussen de palen plaatsnemen. Vijf unanswered goals en de 26ste hattrick van Alexander Ovechkin en de winst werd bijgeschreven na twintig doldwaze minuten in de laatste periode.

Ottawa Senators – Calgary Flames 5-2

Het dubbele aantal kansen was niet besteed aan de Flames. Senators goalie Marcus Hogberg stopte namelijk veertig schoten. Brady Tkachuk scoorde en had een assist terwijl zijn broertje bij de Flames Matthew Tkachuk nul punten scoorde.

Philadelphia Flyers – Los Angeles Kings 4-1

L.A. verliest voor de vierde keer op een rij tegen een Philadelphia waar Travis Konecny twee keer scoort en James van Riemsdijk dat een keer doet met twee assists.

Toronto Maple Leafs – Chicago Blackhawks 2-6

De vierde overwinning op een rij voor de Blackhawks. Jonathan Toews scoorde twee keer en had twee assists, terwijl
Patrick Kane zijn 999ste punt scoorde. De Leafs staan na deze nederlaag zelfs buiten de play-offs plaatsen. Toch zijn er nog genoeg wedstrijden om het te corrigeren.

Vancouver Canucks – San Jose Sharks 4-1

De Canucks pakten met deze overwinning alweer de elfde winstpartij uit veertien wedstrijden en de eerste plaats in de Pacific divisie. Met een punt voorsprong op de Oilers. Tanner Pearson scoorde een keer en gaf een assist. Ook na het ontslag van Peter DeBoer loopt het nog niet zo lekker bij de Sharks.