Herentals pakt beker in overtime na sensationele finale tegen Luik


ERA Renomar HYC Herentals
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

Na 65 minuten en 22 seconden kwam er een einde aan de Belgische bekerfinale. De échte liefhebbers hadden wellicht nog wel een uur naar deze wedstrijd willen kijken. Wát een finale schotelden ERA Renomar HYC en Luik Bulldogs het publiek voor. Robert Lepine scoorde in overtime de game-winning goal en bezorgde daarmee de Kempenaren een 4-3 zege.

HERENTALS OVEROMPELD

De start van de wedstrijd was voor de Bulldogs uit Luik. Met een goede forecheck en prima pressie, kreeg HYC geen kans om lekker in het spel te komen. De 1-0 voorsprong in de zevende minuut was dan ook verdiend. Alexandre Bremer kon op aangeven van Brett Oliphant de puck binnenwerken.

ERA Renomar HYC Bulldogs Luik
Foto: Jan Hofstede

Een minuut later was het echter weer gelijk, toen Peter Bartek het net vond. Herentals kwam vanaf dat moment beter in de wedstrijd. In de slotfase werd HYC beter en pakte het initiatief. 90 tellen voor de rust bracht Robert Lepine zijn team op een 2-1 voorsprong.

SPANO: EEN KLASBAK

Bulldogs Luik Spano
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

Luik heeft dit seizoen Pasquale Spano tussen de palen staan en die liet zich vooral in de eerste fase van het middenstuk gelden. HYC startte het best aan de tweede periode, maar keer op keer was de Luikse goalie de aanvallers uit Herentals de baas. Daar putte Luik dusdanig veel moed uit, dat het langzaam aan weer het initiatief in de wedstrijd terugpakte. Jessyko Bernard zorde op prachtige wijze voor de Luikse gelijkmaker en met 2-2 gingen de teams naar het slotstuk.

ONGEKEND HOOG TEMPO

Ook het slotstuk werd in een moordend tempo gespeeld. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Eerlijk is eerlijk: het arbitrale kwartet Tzirtziganis, De Herdt, Monnaie en Van Grinsven voelden het duel uitstekend aan en hoefde ook niet heel vaak in te grijpen. In de 50e minuut kreeg Frank Neven een delay penalty, waarin Preston Shupe Herentals op 3-2 kon zetten.

ERA Renomar HYC Bulldogs Luik
Foto: Jan Hofstede

Luik zette opnieuw aan en vond, enigszins fortuinlijk, de gelijkmaker via Andy Kolodzjieczyk. Ook in deze slotfase kansen voor beide teams op de winnende. Die leek luttele seconden voor tijd naar Luik te gaan, maar Alexandre Bremer liet de puck van zijn stick schieten.

OVERTIME: TOCH HERENTALS

De 3-on-3 overtime moest de winnaar aanwijzen. Het publiek hield de adem in: dan was Luik in aanval, dan was het weer Herentals. De beste kansen kwamen voor HYC, maar Spano bewees opnieuw zijn waarde. Tot minuut 66 aanbrak. Mitch Morgan flipte de puck naar Robert Lepine. Hij stak het aanvalsvak in en passeerde Spano met een hoog en droog schot.

Het dak ging eraf in Mechelen, waar de regerend bekerkampioen zijn titel met succes verdedigde. Maar de allergrootste winnaar was het publiek, die een ongekend spannende en goede bekerfinale voorgeschoteld kregen. Goed om te zien dat de opgekomen media in België dát nu heeft vastgelegd.

Previous Tampa walst over Winnipeg heen, Anaheim wint in overtime
Next Minnesota kleineert Dallas, Elvis Merzlikins drie shutouts in vier games