Luik wint wederom van Herentals, Heerenveen verslaat Geleen


Face-Off IJshockey BeNe League

Twee wedstrijden werden er op zondag de 10e oktober gespeeld. Luik won wederom van Herentals met 6-1 en Geleen hield het tot bijna veertig minuten vol tegen Heerenveen maar moest toch met een ruime nederlaag (3-7) hun meerdere herkennen aan de Friezen.

LEES OOK: Tilburg verliest van taai Hamburg

Snackpoint Eaters Limburg – Unis Flyers Heerenveen 3-7

De eerste beste aanval was meteen raak op Glanerbrook. Lars van Sloun scoorde binnen zestien seconden. Riku Pitkänen zorgde in de achtste minuut voor de gelijkmaker. Heerenveen zette binnen tien minuten in de tweede periode Geleen op achterstand met 1-4. Geleen kwam sterk terug en binnen anderhalve minuut werd het 3-4 door goals van Luca Heutmakers en Evo Suurhof die door een wout van spelers Heerenveen goalie Jeff Honebeeke wist te verschalken. Helaas voor Geleen scoorde Heerenveen vlak voor het einde van de tweede periode nog de 3-5.

In de laatste periode werd de stand nog verder uitgebeouwd naar 3-7 zodat Heerenveen in het eerste weekend gelijk de volle score pakte.

Foto: G.H. Verver photography

Heylen Vastgoed HYC – Liege Bulldogs Ice Hockey Club 1-6

Na de eerdere nederlaag wilde HYC revanche op de Bulldogs bewerkstelligen. Helaas is dat niet gelukt. Na de eerste periode keek HYC tegen een 0-2 achterstand aan door goals van Mitchell Graham Cook en Cas Staps. Ben Coolen bracht halverwege de wedstrijd de spanning terug door de aansluitingstreffer te scoren. Echter aan het begin van de derde periode gooide de Luikenaren de wedstrijd op slot door snel wederom twee keer te scoren. Jordan Paulus en Gabin Balhan schoten raak. De eindstand werd bepaald op 1-6. Desalniettemin is de eerste klap dus voor Luik tussen de rivalen.

foto: Kurt Tops
Previous Hamburg Crocodiles te taai voor Tilburg Trappers
Next Pittsburgh verslaat kampioen Tampa, Kraken verliest eerste officiële wedstrijd