Hamburg Crocodiles te taai voor Tilburg Trappers


Zondagmiddag 10 oktober. Na de ruime overwinning op Diez-Limburg was het wederom tijd voor een wedstrijd van Tilburg. Tilburg Trappers trof het altijd taaie Crocodiles Hamburg. Het werd een spannende wedstrijd. Het duel eindigde in een 1-2 overwinning voor de Crocodiles.

LEES OOK: Mechelen overklast Leuven

Scherpe ploegen

Gelijk vanaf het eerste moment stonden er twee scherpe ploegen op het ijs. In het begin van de wedstrijd wist vooral Hamburg veel druk te zetten maar goalie Ian Meierdres kon de pucks tegen houden. Er heerste een harde en grimmige sfeer op het ijs. Vlak voor het einde van de periode was er dan ook een kleine duw-en trek partij waarbij veel straffen vielen. Voor Tilburg konden Jonne de Bonth en Brett Bulmer de Sin Bin in. De stand bleef 0-0.

Dichtbij komen

In het begin van de tweede periode wist Hamburg bijna tot scoren te komen. De puck lag op de lijn maar ging er net niet in. Enkele minuten later was het eenzelfde situatie voor Tilburg. Snel daarna kwam de 0-1 tot stand door Norman Martens. Trappers wist veel schoten te lossen maar  konden niet tot scoren komen. Daarna viel de 0-2 door Harrison Reed. Tot overmaat van ramp was er aan het einde van de periode nog een penaltyshot voor Hamburg maar die miste Thomas Zuravlev.

tekst gaat verder onder de foto
Foto: Arie Leeuwesteijn

Taaie ploeg dat Hamburg

Nog geen minuut in de derde periode en de 1-2 werd op het scorebord gezet. De eer was aan Diego Hofland met een assist van  Brett Bulmer en Kilian van Gorp. Er volgde wederom een klein opstootje en dat resulteerde erin dat Jonne de Bonth het ijs voorgtijdig mocht verlaten met een game misconduct. Hamburg toonde wederom wat voor taaie ploeg het is die zich niet zomaar opzij laat zetten.  Het was een spannende periode maar er werd niet meer gescoord, ook niet bij het empty net van Tilburg. Tilburg was in iedere periode de bovenliggende partij qua schoten op goal, maar Hamburg goalie Kai Kristian bleek lastig te passeren.

tekst gaat verder onder de foto
Foto: Arie Leeuwesteijn

Voor komende week staat op vrijdag een uitwedstrijd tegen Leipzig op het programma en zondag de thuiswedstrijd tegen Hannover Indians.

Previous Mechelen overklast Leuven, Luik en Heerenveen starten goed
Next Luik wint wederom van Herentals, Heerenveen verslaat Geleen