Mechelen overklast Leuven, Luik en Heerenveen starten goed


Face-Off IJshockey BeNe League

Gisteren werden er vier wedstrijden gespeeld voor de BeNe League in combinatie met Beker van België en Beker van Nederland. Mechelen won ruim van Leuven, Heerenveen verraste Den Haag. Luik klopte Herentals en Limburg pakte nipt de winst in Zoetermeer.

LEES OOK: Olympische droom Oranje dames uiteen gespat

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Heylen Vastgoed HYC 4-2

Binnen vijf minuten was het al 2-0 op Herentals waar Luik de thuiswedstrijd afwerkte aangezien de eigen ijshal wat problemen heeft. Wannes Moons scoorde de aansluitingstreffer in de tweede periode maar door de vele penalties kon Herentals niet echt druk zetten op de goalie van Luik. Bryan Kolodziejczyk scoorde de 3-1 vlak aan het eind van de tweede twintig minuten. Ben Coolen scoorde de aansluitingstreffer in minuut 42. HYC had nog achttien minuten om de wedstrijd gelijk te trekken maar net zoals in de tweede periode pakte HYC te veel penalties en kon wederom Bryan Kolodziejczyk dit keer op de powerplay de eindstand bepalen op 4-2 negen seconden voor tijd.

tekst gaat verder onder de foto

foto: Kurt Tops

Mechelen Golden Sharks – Chiefs Leuven 8-1

Vorige week was het nipt in overtime, en nu kreeg Leuven een regelrechte oorwassing. Met een hattrick was Ben van den Bogaert de beste man aan de kant van Mechelen. Hij scoorde de de eerste twee goals en de laatste goal.

tekst gaat verder onder de foto

foto: Michel Delvaux Pictures

Unis Flyers Heerenveen – UltimAir Hijs Hokij 2-1

Heerenveen wist de gedoodverfde favoriet te verslaan na 60 minuten ijshockey met 2-1. Echter ligt er nog een onderzoek of de import van Heerenveen Riku Pitkänen speelgerechtigd was. Levi Boer zette in de derde minuut Den Haag op voorsprong. Op de powerplay scoorde Trevor Hunt de 1-1. In de 46e minuut scoorde de import Riku Pitkänen de 2-1 voorsprong. Den Haag drong aan op de gelijkmaker maar Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk liet zich niet meer passeren.

tekst gaat verder onder de video

Zoetermeer Panters – Snackpoint Eaters Limburg 4-5

Na de eerste periode was de stand 1-2 voor de bezoekers uit Geleen. Na veertig minuten stond het 3-3. In het slotakkoord scoorden de Limburgers twee goals in minuut 52 binnen 29 seconden. Lukasz Bartak en Lars van Sloun haalden de trekker over. In minuut 53 scoorde Giancarlo van Ulsen das anschlusstor maar in de laatste zeven minuten kon Zoetermeer Geleen goalie Rowan Delil niet meer passeren.

Previous Oranje ziet Olympische droom uiteenspatten in doldwaze minuut
Next Hamburg Crocodiles te taai voor Tilburg Trappers