Tampa walst over Winnipeg heen, Anaheim wint in overtime


Face-Off IJshockey NHL

Drie wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL. Anaheim wint voor de tweede keer op rij, Sidney Crosby scoort de winnende voor Pittsburgh en Tampa heeft geen kind aan Winnipeg. De update lees je hier door Cor Machielsen.

Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks 1-2 OT

Anaheim pakte de tweede overwinning op een rij door te winnen op bezoek in Carolina. De Hurricanes kwamen op voorsprong aan het begin van de eerste periode door Sebastian Aho. Erik Gudbranson scoorde in de laatste minuut van periode een de gelijkmaker. In de daarop volgende veertig minuten hielden beide goalies hun goal schoon. Ryan Miller van de Ducks hoefde maar tien schoten te stoppen. Maar James Reimer had het een stuk drukker en wist 24 schoten te stoppen. In de overtime was diezelfde Reimer wel kansloos op een wrister van Sam Steel. Onze landgenoot Daniel Sprong had dik dertien minuten ijstijd. Had een schot op doel, een hit en een geblokt schot.

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 1-2 OT

Pittsburgh had het verdomde lastig met de nummer laatst in de NHL. Dat kwam mede dankzij goed keeperswerk van Jimmy Howard die uiteindelijk 35 reddingen maakte. De score werd geopend door Filip Zadina via een powerplay goal.  Twintig minuten later was het Bryan Rust met de gelijkmaker voor Pittsburgh. Wie anders dan Sidney Crosby die inmiddels sinds zijn terugkeer voor de derde keer op een rij scoort, scoorde de game winning goal in overtime.

Winnipeg Jets – Tampa Bay Lightning 1-7

Tampa had geen kind aan Winnipeg. Anthony Cirelli scoorde zijn eerste NHL-hattrick. Nikita Kucherov scoorde twee goals. En Andrei Vasilevskiy won zijn tiende wedstrijd op een rij. In zijn veertigste! wedstrijd al van dit seizoen werd Jets goalie Connor Hellebuyck na vijf tegengoals gewisseld.

Ook is er de nieuwe NHL podcast. Had je die al geluisterd? Zo niet, hier is hij.

Previous Trainerscarrousel, Daniel Sprong, Pacific Division, Stanley Cup
Next Herentals pakt beker in overtime na sensationele finale tegen Luik