Sterke comeback Penguins, duizendste punt voor Patrick Kane


Face-Off IJshockey NHL

Vier wedstrijden afgelopen avond en nacht in de NHL. Een ijzersterke comeback van de Penguins na een 0-3 achterstand en Patrick Kane scoort zijn duizendste punt. De update door Cor Machielsen vind je hier.

Carolina Hurricanes – New York Islanders 2-1 SO

Maar liefst zestien shootouts moesten er genomen worden om te bepalen wie het extra punt kon meepikken. Na twee periodes stond het al 1-1 door goals van Andrei Svechnikov en Anders Lee. De game winning shootout werd gescoord door Hurricane Justin Williams.

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 5-2

Duizend punten voor Patrick Kane. En vijf overwinningen op een rij. Na een matige start van het seizoen lijkt nu de schwung erin te zitten. En nog maar drie punten achterstand op de wildcard plaatsen voor de play-offs met nog zo’n dik dertig wedstrijden te gaan. Robin Lehner maakte 36 reddingen. Chicago pakte in de eerste periode al een 2-0 voorsprong en die kwam in het verloop van de wedstrijd niet meer in gevaar. Aangezien het verschil tot aan de laatste goal altijd twee goals verschil bleef.

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 1-2

De Letse goalie Matiss Kivlenieks maakte zijn debuut voor de Blue Jackets in de goal. En hij deed dat prima. Met 31 reddingen bleef hij prima overeind. Na de eerste periode was het 1-0 voor de Rangers door een goal van Brady Skjei. Columbus wist echter in de laatste periode het net te vinden via Oliver Bjorkstrand die scoorde in minuut 46 en 27 seconden voor tijd. De Blue Jackets wonnen voor de vijfde keer op een rij.

Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 4-3

De eerste twee schoten van Boston lagen in een mum van tijd achter Matt Murray. Daar kwam ook nog een derde bij na vijftien minuten door topscorer van de league David Pastrnak. Murray rechte zijn rug en daarna wist hij alle schoten van Boston te stoppen. En onder aanvoering van Sidney Crosby werd de achterstand omgebouwd tot een 4-3 winst. Crosby gaf twee assists waaronder een mooie achterwaarts tussen de benen.

Luister onze nieuwste NHL podcast.

Previous Mechelen en Zoetermeer doen goede zaken in strijd play-offs
Next Roos Karst, UNIS Flyers Heerenveen