Ronnie Plamont interim-coach Select 4-u Devils Nijmegen


Ronnie Plamont
Foto: Paul Nicolaassen

Select 4-u Devils Nijmegen heeft een nieuwe interim-coach gevonden om Frank Gentges te vervangen. Ronnie Plamont, geen onbekende in Nijmegen, zal de honeurs waarnemen tot het einde van het seizoen.

De laatste BeNe League en Eerste Divisie gemist? Luister hem nog even lekker terug!

PLAMONT: NIJMEGENAAR IN HART EN NIEREN

De 49-jarige Plamont is een echte Devil. Hij speelde van 1989 tot en met 2002 zelf voor de ploeg uit Nijmegen. In die periode won hij vijf maal de landstitel en twee maal de beker. Hij mag zichzelf ook een ‘Legend’ van de club noemen in de Hall of Fame en was lid van de technische commissie. Afgelopen weekend was Plamont al in de banken te vinden, tijdens het duel met Neusser EV (10-3) winst. Dat voedde de geruchten dat Gentges vertrokken zou zijn, maar niets was minder waar. “Volgend seizoen is Gentges gewoon weer van de partij. Mits zijn blessure dat toelaat natuurlijk, maar daar gaan we wel vanuit.” laat Captain Levi Houkes weten. Mooi detail is dat Plamont nu zijn zoon kan coachen, iets waar de interimmer zelf geen belemmering in ziet.

Zoetermeer Panters Devils Nijmegen Frank Gentges
Foto: Paul Nicolaassen

Plamont neemt dus nu de taken tijdelijk over van Gentges. De Duitse trainer werd half november aangetrokken om Alexander Jacobs te vervangen. De nekblessure, die hij opliep tijdens een training bij Moskistos Essen, en de gevolgen daarvan bleken een belemmering voor Gentges om als hoofdcoach verder te gaan.

Select 4-u Devils Nijmegen kent een zeer stroef seizoen tot nu toe. In de BeNe League staat de ploeg op een teleurstellende achtste plaats met tien punten uit negen duels, maar haalde het wel de finale van de Beker, door Den Haag te verslaan. In de Inter Region Cup vinden we de Nijmegenaren terug op plaats zeven. Vanavond zal Plamont zijn BeNe League debuut maken tegen Mechelen, hoe gek ook een directe concurrent op dit moment. Zondag reist de ploeg af naar de Eisbären uit Hamm.

Previous Andy Tenbult op non-actief gesteld door Microz Eaters Limburg
Next Rangers wint Hudson River Battle, Predators goalie Pekka Rinne scoort