Frank Gentges nieuwe coach Select 4-u Devils Nijmegen


Frenk Gentges Selecte 4-u Devils Nijmegen

De opvolger van Alexander Jacobs bij Select 4-u Devils Nijmegen is bekend. Een oude bekende keert terug naar het Travium: Frank Gentges. De Duitser komt over van Moskitos Essen en was in het seizoen 2008/2009 ook al hoofdcoach van de Nijmeegse ploeg, toen nog Romijnders DAR Devils Nijmegen.

Beker in eerdere periode

Dat seizoen werd de beker gewonnen en misten de Devils net de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Gentges had een doorlopend contract in Nijmegen, maar maakte gebruik van een clausule daarin om dit na één seizoen te kunnen beëindigen. Destijds gaf hij in De Gelderlander aan met plezier terug te kijken op het seizoen waarin “met minimale middelen een maximaal resultaat werd bereikt”.

Bezig aan elfde Oberliga seizoen

Gentges vertrok naar EHC Dortmund, dat uitkwam in de Oberliga West. Via Löwen Frankfurt en Königsborner JEC kwam de 54-jarige Duitser in het seizoen 2014/2015 bij ESC Moskitos Essen, waar hij het gezicht van de club werd. Het seizoen 2016/2017 was zijn succesvolste bij de club uit Essen. De halve finale van de Oberliga werd gehaald waarin Tilburg Trappers met 3-1 te sterk was in de best-of-five.

Tekst gaat verder onder de foto

Frenk Gentges Selecte 4-u Devils Nijmegen
Frank Gentges aan het woord tijdens een persconferentie (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Eerder dit seizoen nam Larry Suarez de taken tijdelijk over van Gentges nadat deze geblesseerd was geraakt op de training. Een vermeende hersenschudding bleek ernstiger te zijn dan aanvankelijk werd aangenomen. Nog steeds is de oefenmeester herstellende. In Essen is Gentges sinds zijn blessure niet meer als hoofdcoach aanwezig geweest. Vandaag werd bekendgemaakt door de Duitsers dat Gentges vertrekt. Naar Nijmegen dus.

Devils enigszins stroef gestart

Select 4-u Devils Nijmegen won vorig seizoen de beker en de landstitel onder Alexander Jacobs, maar stelde in de voorronde van de beker enigszins teleur. Van de tien wedstrijden werden er vijf gewonnen. Daarbij was de 3-4 winst op het gekortwiekte Den Haag de enige overwinning op ‘een directe concurrent’. In de eerste wedstrijd in de BeNe League moest Nijmegen ook een nederlaag slikken. Bij Chiefs Leuven op bezoek verloor Devils met 3-2 in overtime.

Previous Örebro HK, eindelijk de beste in Zweden
Next Chicago wint voor het eerst in Vegas, Islanders verslaan Leafs