Chicago wint voor het eerst in Vegas, Islanders verslaan Leafs

Vijf wedstrijden in de NHL afgelopen nacht. Toronto verloor alweer voor de derde keer op rij. Dit keer van de Islanders die voor de twaalfde keer wonnen uit dertien wedstrijden. De Stars zitten ook in een goede flow door voor de achtste keer te winnen uit tien wedstrijden. Hierbij de update door Cor Machielsen.

Calgary Flames – Dallas Stars 1-3

De Stars winnen voor de zesde keer oprij. Dit keer van de Flames die twee keer Joe Pavelski zagen scoren voor Dallas. Het werd nog een beetje spannend in de derde periode toen Sean Monahan de 1-2 maakte maar de Flames kwamen niet dichterbij. Justin Dowling scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Stars.

New Jersey Devils – Ottawa Senators 2-4

Het begint repeterend te worden maar wederom verspeelde de Devils een voorsprong in de laatste vijf minuten van een wedstrijd. Jean-Gabriel Pageau prikte zijn eerste NHL-hattrick binnen voor de Senators. Hij heeft inmiddels acht goals gescoord in de laatste zes wedstrijden.

New York Islanders – Toronto Maple Leafs 5-4

De stand na 57 minuten was 5-2 mede doordat Anthony Beauvillier twee keer scoorde voor de Islanders die inmiddels twaalf keer hebben gewonnen in dertien wedstrijden. Door twee goals in de laatste minuut door de Leafs lijkt het een nipte overwinning maar dat was het niet.

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 1-2 SO

De Capitals hadden shootouts nodig om de Flyers na vijf wedstrijden weer eens een nederlaag te geven. De Caps pakte een vroege voorsprong met 1-0 na zes minuten door een goal van Brendan Leipsic. Claude Giroux maakte de gelijkmaker in de zesde minuut van de derde periode. De game winning shootout voor Washington werd gescoord door Evgeny Kuznetsov.

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 3-5

Voor het eerst in acht wedstrijden tegen Vegas weat Chicago voor het eerst te winnen. Patrick Kane en Dylan Strome scoorde ieder een goal en gaven twee assists voor de Blackhawks. En mede dankzij goalie Corey Crawford die 39 reddingen maakte. Konden de Hawks de overwinning over de streep trekken ondanks een 2-0 achterstand.