Puntenregen McDavid en Draisaitl, records Tampa Bay Lightning


Face-Off IJshockey NHL

Acht duels afgelopen nacht in de NHL, waarin Connor McDavid zes punten had en Leon Draisaitl vijf assists gaf. Tampa Bay evenaarde het record aan doelpunten en power play goals tegen New York Rangers.

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 9-3

Er was geen houden aan voor New York: na zes minuten stond er al 4-0 op de bord en pas bij 8-1 liet Tampa Bay de teugels vieren. Nikita Kucherov had vier punten, Steven Stamkos had er drie en Tampa Bay evenaarde het record van aantal goals (negen) en power play goals (vijf) in één duel.

Edmonton Oilers – Colorado Avalanche 6-2

Connor McDavid en Leon Draisaitl namen de Oilers bij de hand met zes en vijf punten. De derde hattrick van het seizoen voor McDavid en de vijf assists van Draisaitl waren Colorado te machtig.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 3-5

Anaheim nam twee maal een voorsprong, maar daarna was het aan de Sharks die drie unanswered goals maakten. Tomas Hertl schoot twee keer raak voor de Sharks en Logan Couture besliste het duel 40 tellen voor tijd met een empty-net goal.

Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 4-5 OT

Bijna ging het mis voor Carolina; zij leverden een 3-1 voorsprong in. Andrei Svechnikov leek de zege in reguliere tijd te brengen, maar Buffalo kwam toch weer langszij via Johan LarssonDougie Hamilton zorgde in overtime voor blije gezichten bij de Hurricanes.

Florida Panthers – Winnipeg Jets 3-4

Winnipeg pakte de zege in het zuiden van Amerika, waar Mark Scheifele de grote man was met een goal en twee assists. De Jets pakten steeds een voorsprong, de Panthers kwamen iedere keer terug. Adam Lowry sloeg bij 4-2 het beslissende gaatje.

Los Angeles Kings – Detroit Red Wings 3-2 OT

Detroit leek een sneaky zege te pakken door twee goals van Tyler Bertuzzi. De Red Wings schoten pas vijftien maal op doel. Adrian Kempe bracht LA op gelijke hoogte en 23 tellen in overtime schoot Alex Lafello de terechte zege van de Kings op de borden.

Minnesota Wild – Arizona Coyotes 3-2

Zach Parise had een goal en een assist voor Minnesota, dat daarmee de two-game winning streak van Arizona brak. Jordan Greenway maakte de game-winning goal voor de Wild.

Vancouver Canucks – Dallas Stars 2-4

De Canucks zitten in een dipje en leed de vijfde nederlaag in zes duels. Dallas pakte voor de zevende keer op rij minimaal een punt. Het was Tyler Seguin die een goal en een assist had voor de Stars. En die met een 4-2 zege van het ijs stapte.

Previous Chicago wint voor het eerst in Vegas, Islanders verslaan Leafs
Next Tilburg Trappers verslaat Herner EV en pakt koppositie