Tilburg Trappers verslaat Herner EV en pakt koppositie

Na een verloren uitwedstrijd die resulteerde in overtime was Tilburg Trappers weer klaar voor de eerste thuiswedstrijd in twee weken. Een uitverkocht Stappegoor had zin in één van de spannendste wedstrijden van het seizoen, tegen Herner EV. Het werd uiteindelijk 6-3 voor de thuisploeg.

Sterk uit de startblokken

Beide teams wisten wat er op het spel stond: de nummer één positie in de Oberliga Nord. In de eerste minuten kwam Herne sterk uit de startblokken en verraste de thuisploeg. Echte kansen kwamen er niet, dankzij de verdediging die stond als een huis. Halverwege de eerste periode wist Mitch Bruijsten dankzij Mickey Bastings en Diego Hofland de eerste treffer te noteren. Enkele minuten later profiteerde Reno de Hondt van een goed uitgevoerde face-off van ploeggenoot Danny Stempher, 2-0. Slechts een paar seconden voor het einde wist Herner een gevaarlijk schot te lossen, maar Ian Meierdres hield zijn doel schoon.

Trappers Herner EV

Spannende strijd

Waar men dacht wederom verrast te worden door Herne, was het ditmaal Tilburg die dat wist te doen. De eerste straffen vielen snel in de tweede periode, voor Ryan Collier als Dennis Thielsch. Tijdens de 4 tegen 4 strafte Kilian van Gorp op assist van Hofland een verdedigingsfout af, 3-0. Een paar seconden later doorbrak Dominik Piskor de gevreesde 0 voor Herne, door Meierdres te verschalken. Eén ding was zeker: het was een zeer spannende strijd die nog lang niet gestreden was.

Doelpuntrijke periode

Vroeg in de derde periode pakt Trappers een straf. Via opnieuw Piskor komen de Duitsers op 3-2. Waar Björn Linda veel reddingen had in de eerdere periodes, lijkt het geluk deze periode niet aan zijn kant te zijn. Anderhalve minuut verder weet opnieuw Mitch Bruijsten raak te schieten, 4-2. Ook Reno de Hondt weet later nogmaals te scoren en de 5-2 voor de thuisploeg op het scorebord te zetten. Hoewel Tilburg nog een paar gevaarlijke kansen wist te creëren was de eer nu aan de Duitsers om te scoren. Na een goede face-off was het Tobias Schmitz die Meierdres wist te verassen met een afstandsschot, 5-3. In de laatste twee minuten werd goalie Linda van het ijs gehaald. Na vele pogingen om te scoren was het uiteindelijk Diego Hofland die met een empty netter de 6-3 eindstand op het bord zette.

The man of the match werd uiteindelijk Kilian van Gorp. Voor komende zondag heeft Trappers de wedstrijd tegen de Rostock Piranhas op de planning staan.