Den Haag wint topper op bezoek bij Nijmegen

HIJS Hokij Devils Nijmegen

Vier duels op de vrijdagavond. Daarin ging Den Haag aan de haal met de zege bij Nijmegen en had Heerenveen geen kind aan Trappers. In de Inter Region Cup verloor Herentals en boekte Leuven een knappe zege.

SELECT 4-U DEVILS NIJMEGEN – CAIROX HIJS HOKIJ 4-5

De topper op vrijdag was die tussen Nijmegen en Den Haag. De nieuwe coach Frank Gentges was er wel, maar nog niet in de banken te vinden. Beide ploegen openden ietwat voorzichtig, maar het waren de bezoekers die als eerste toesloegen. Op de power play knalde Jasper Kick de puck achter Deniz Mollen, die glove side geklopt werd. Het antwoord van Nijmegen liet niet lang op zich wachten. Melissant kreeg de stick achter de assist van Branden Eden en klopt Magnus in de korte hoek. De bezoekers konden vanaf de dertiende minuut geen twee man meer situatie uitbuiten en kregen de rekening gepresenteerd. Jeffrey Melissant klopt Brett Magnus voor een tweede maal voor een 2-1 ruststand.

Na een half uur spelen ontbrandde de wedstrijd. Nadat Devils een power play onbenut liet, kwam Den Haag langszij via Joey Oosterveld. Een minuut later mocht Levi Houkes voor een tweede keer ‘zitten’ voor een late hit. Thomas Roosendaal wist er raad mee en rondde knap af via het ijzer voor de 2-3. Diezelfde Houkes zorgde voor de gelijkmaker van Nijmegen kant, door prima af te ronden. Ook deze voorsprong bleef niet lang op het bord, want Levi Boer zette Den Haag weer op voorsprong. Nadat Reinier Staats met een game was weggestuurd en Houkes de paal raakte, bracht Jeffrey Melissant met een keihard slapshot de ploegen weer in evenwicht. Hattrick compleet en een 4-4 stand op het bord.

De beslissing viel vroeg in de derde periode: Doug Rose schaatste vanaf rechts op en verschalkte Mollen met een strak schot in de korte hoek. Beide ploegen kregen kansen op meer, Nijmegen raakte nog een keer het ijzerwerk, maar Magnus en Mollen hielden de netten schoon. Met een 5-4 winst stapte Den Haag terug de bus in.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – TRAPPERS BENE LEAGUE 15-1

Heerenveen is in de beker en de BeNe League nog steeds ongeslagen en ook Trappers bracht daar geen verandering in, in Thialf. UNIS Flyers ‘deed wat het moest doen’ en stapte met een 15-1 overwinning van het ijs af. Juha Kiilholma had drie goals en drie assists en ook Trevor Petersen had een lekkere avond met acht punten (2G, 6A). Flyers-goalie Jorrit Vos zag zijn shutout in rook opgaan. Damian Leppers bracht in de 56e minuut de eretreffer én de 15-1 eindstand op het bord.

Juha KiilholmaUNIS Flyers Heerenveen

NEUSSER EV – ERA RENOMAR HYC 5-4

Opnieuw geen zege voor Herentals in de Inter Region Cup. Waar het in het eerste duel nog een punt overhield tegen Dinslaken, moest het nu het hoofd buigen voor Neusser EV. Al in de eerste minuut kwamen de Belgen 1-0 achter, maar niet lang daarna bracht Ben Vercammen de teams weer in evenwicht. Toch liepen de gastheren naar 3-1 via Sprengnöder en Busse, voordat Brent Bogaerts de achterstand weer verkleinde. Husse zorgde voor een 4-2 ruststand.

Nathan Pancel IJshockey Herentals

Mitch Morgan zette zijn ploeg weer op een marge van één, maar tien minuten voor tijd bracht Neuss de stand op 5-3 door Varionov. Arne Vervoort blies de hoop van HYC nog nieuw leven in met een treffer in de 57e minuut. Winst leverde het echter niet meer op. Nathan Pancel leverde twee assists af

HERFORD DRAGONS – CHIEFS LEUVEN 1-2

De mannen van Chiefs Leuven kenden een lekkere vrijdagavond op bezoek bij Herford Dragons. Het eerste duel werd nipt met 6-5 verloren, maar dit keer stapten de Leuvenaars wél als winnaar van het ijs.

Adam Logozzo Chiefs Leuven

Nadat Kieren Vogel en een wederom sterk presterende Ryan Malinowski de netten schoon hadden gehouden in de eerste periode, pakten de Duitsers de eerste voorsprong. Kilian Hutt, al eerder opvallend vanwege zijn Torinstinkt zette de 1-0 op het bord. Aan de hand van William Kangasniemi herpakten de bezoekers zich. De Fin noteerde de gelijkmaker en gaf de assist op de game winning goal van Adam Logozzo.