Andy Tenbult op non-actief gesteld door Microz Eaters Limburg


Andy Tenbult Microz Eaters Limburg
Foto: Jan Hofstede

Andy Tenbult is niet langer meer de coach van Microz Eaters Limburg. De Canadees, die over twee weken zijn 60e verjaardag viert, is op non-actief gesteld door de club uit Geleen. Reden voor het uit elkaar gaan is het gebrek aan vertrouwen vanuit de spelersgroep. In het kielzog van Tenbult is ook goaliekeeper Guido Walencziak opgestapt. Hij bleef de vriendschap met Tenbult trouw. Alf Philippen neemt de honeurs waar, met Erik Tummers en Lambert Keulen als assistenten.

De laatste BeNe League en Eerste Divisie gemist? Luister hem nog even lekker terug!

TENBULT: EATERS

Tenbult speelde acht seizoenen lang in de hoofdmacht van de Limburgers. Van 1982 tot en met 1988 was zijn eerste periode en via Nijmegen, Utrecht en Heerenveen, speelde hij vanaf 2003 nog eens twee seizoenen op Glanerbrook. De Canadees was bezig aan zijn derde seizoen als eindverantwoordelijke in de banken, maar moet na twee en een half jaar de club achter zich laten als trainer. Hij won twee maal de Ron Berteling Schaal met Geleen, in 2016 en 2017.

Tekst gaat onder de foto verder

Andy Tenbult Microz Eaters Limburg
Foto: Jan Hofstede

“De situatie was van dien aard, dat een langer uitstel voor deze beslissing als onverstandig zou worden betiteld. Het bestuur en staf dankt Andy voor de afgelopen tweeënhalf  jaar en wenst hem veel geluk en wijsheid toe voor de toekomst,” laat het bestuur weten via de website.

GELEEN NIET CONSTANT

Voor het seizoen waren de verwachtingen (die lees je hier), zeker in eigen gelederen, torenhoog gespannen bij de Limburgers. Met het aantrekken van zeven nieuwe spelers, moest de club zich gaan melden in de strijd om de prijzen. In de Beker verloor het in de halve finales van Heerenveen en in de BeNe League staat de ploeg op een vijfde plaats. Alleen  in de strijd om de eer van de Inter Region Cup wordt voldoende gepresteerd.

Tekst gaat onder de foto verder

Microz Eaters Geleen CAIROX HIJS Hokij
Foto: Jan Hofstede

Vanavond staat het duel in en tegen Neuwied op het programma in de IRC. Bij winst mag Geleen zich winnaar noemen van de Inter Region Cup. Zaterdag komt ERA Renomar HYC op bezoek. Een pittig debuutweekend voor Philippen als eindverantwoordelijke bij de Limburgers

Previous Toronto lijdt weer verlies deze week, Philadelphia verslaat Washington
Next Ronnie Plamont interim-coach Select 4-u Devils Nijmegen