Rangers wint Hudson River Battle, Predators goalie Pekka Rinne scoort


Face-Off IJshockey NHL

Elf wedstrijden afgelopen nacht met een unieke goal van goalie Pekka Rinne voor Nashville. De ‘Battle of the Hudson River’ werd een prooi voor de Rangers tegen de Devils en daarna tikte Connor McDavid als eerste speler in de NHL dit seizoen de zeventig punten aan. Genoeg nieuws om de update door Cor Machielsen te lezen.

Anaheim Ducks – Dallas Stars 0-3

Onze landgenoot Daniel Sprong kon geen potten breken tegen de Stars. Één schot op doel en dik dertien minuten ijstijd waren zijn bijdrage tijdens deze wedstrijd. Ben Bishop stopte alle 27 schoten en pakte daarmee zijn tweede shutout van het seizoen en de zesde overwinning op een rij voor de Stars.

Boston Bruins – Winnipeg Jets 5-4

Inmiddels scoorde voor Boston de 23-jarige David Pastrnak zijn achtste NHL-hattrick en zijn derde van dit seizoen. Daarnaast heeft Pastrnak nu 35 goals op zijn naam en een twaalf game point streak.

Calgary Flames – Minnesota Wild 2-1

Man van de wedstrijd was Flames goalie Cam Talbot die 42 reddingen maakte. Johnny Gaudreau en Derek Ryan scoorde voor de Flames. Mats Zuccarello deed dat voor de Wild die nu vier van de laatste vijf wedstrijden hebben verloren.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2-5

Het was de eerste winst voor nieuwe coach John Hynes, maar natuurlijk ging alle aandacht uit naar Pekka Rinne. De Predators goalie was de twaalfde keeper in de historie van de NHL met een goal. De laatste die dat deed was de huidige Edmonton Oilers keeper Mike Smith in oktober 2013 voor Arizona. Naast scoren pakte Rinne ook nog 29 pucks die werden geschoten door de Blackhawks.

Florida Panthers – Vancouver Canucks 5-2

De beste man op het ijs voor de Panthers was Noel Acciari die twee keer scoorde. Jonathan Huberdeau gaf twee assists. De Canucks incasseren veertien tegengoals in twee wedstrijden.

Montreal Canadiens – Edmonton Oilers 2-4

Zeventig punten (26G, 44A) behaalde Connor McDavid als eerste speler dit seizoen in de NHL met zijn assist op Ryan Nugent-Hopkins die de 2-2 maakte. Alex Chiasson scoorde in zijn hometown de game winning goal waarmee de Oilers een vier game point streak on the road pakken.

New York Rangers – New Jersey Devils 6-3

Tijdens de ‘Battle of the Hudson River’ scoorde Rangers Tony DeAngelo zijn eerste NHL-hattrick en gaf twee assists en behaalde daarmee voor het eerst vijf punten in een wedstrijd. Mede te danken dat de Rangers deze wedstrijd wonnen was het sterke optreden van rookie goalie Igor Shesterkin die 46 reddingen maakte en zo zijn eerste twee wedstrijden in de NHL won.

San Jose Sharks – Columbus Blue Jackets 3-1

Sharks goalie Aaron Dell pakte 31 schoten en winger Kevin Labanc scoorde en gaf ook een assist voor de winst. En dat terwijl Columbus uit de laatste vijf wedstrijden vier keer wist te winnen.

St. Louis Blues – Buffalo Sabres 5-1

Negen punten scoorde de derde lijn van de Blues. Tyler Bozak (1G, 2A), Robert Thomas (1G, 2A) en Alexander Steen (2G, 1A) zorgde ervoor dat de Blues voor de tweede keer op een rij wisten te winnen.

Tampa Bay Lightning – Arizona Coyotes 4-0

De negende overwinning op een rij voor de Lightning. Bovendien pakte Andrei Vasilevskiy de eerste shutout van het seizoen. Hij stopte alle 25 schoten van de Coyotes. Nikita Kucherov scoorde twee keer.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 2-5

Een goede eerste periode voor de Kings werd beloond met vier goals. Een van die vier werd gescoord door Alec Martinez met zijn eerste goal van dit seizoen.

Previous Ronnie Plamont interim-coach Select 4-u Devils Nijmegen
Next Trappers wint spannende kraker tegen Hamburg in overtime