Trappers wint spannende kraker tegen Hamburg in overtime


Na een enerverend ‘Hannover weekend’ stond vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Crocodiles Hamburg, de huidige nummer drie van de Oberliga Nord, op het programma voor Tilburg Trappers. Het duel eindigde in een 5-4 overtime winst voor de Tilburgse ploeg. Tessa Schoenmakers praat jullie bij.

Wake-up call

Na slechts 37 seconden spelen was het Danny Stempher die een doelpunt kon noteren, 1-0. Dat gaf de Crocodiles een duidelijke wake-up call, alsof het besef opeens tot hen kwam. Ze zagen dwars door de techniek van de Trappers heen, aanvallen werden goed onderschept, sticks precies op de juiste plekken neergezet en spelers die de juiste hoeken dekten. De thuisploeg wist nog een paar kansen te creëren, maar niks kwam voorbij de muur van verdediging van Hamburg.

Mitch Bruijsten. Foto: Tilburg Trappers Fan

Sterk teruggekomen

Waar Tilburg in de eerste periode snel een treffer wist te maken was het nu Hamburg dat de gelijkmaker binnen kon schieten. De 1-1 werd na amper twee minuten gemaakt door Tobias Bruns. Halverwege de tweede periode was het Kevin Bruijsten die de 2-1 op het scorebord tevoorschijn liet komen tijdens de powerplay. Met nog een paar minuten te gaan kon Diego Hofland de 3-1 op zijn naam laten zetten. 50 seconden later mocht ook Bruns weer een goal noteren, 3-2.

Ian Meierdres. Foto: Tilburg Trappers Fan

Billen knijpen

Met Hamburg op jacht naar het derde doelpunt, was het nu aan Tilburg om met hand en tand te verdedigen. En dat lukte goed, tot Thomas Zuravlev de Tilburgse goalie wist te verrassen en de 3-3 kon maken dankzij het vrije gaatje. Vervolgens moest captain Mickey Bastings geblesseerd het ijs verlaten. Een kleine minuut voor het eindsignaal schoot Jonne de Bonth de 4-3 naar binnen [hieronder te zien]. Dat leek de game winning goal te zijn, maar niets was minder waar. Tien seconden voor het einde knalde Chase Witala de 4-4 erin, met een 6 tegen 5 situatie. Daardoor was het tijd voor verlenging.

Tekst gaat verder onder de video

Jordy Verkiel

Na vele goede kansen vanuit de Tilburgse kant, die er door goalie Kai Kristian niet ingingen, lukte het uiteindelijk wel. De eer voor de 5-4 ging uit naar Jordy Verkiel. Hierdoor werd hij tevens Man of the Match. Voor zondag staat de uitwedstrijd tegen EXA IceFighters Leipzig op het programma.

Jordy Verkiel met de overtime treffer. Foto: Tilburg Trappers fan

Video’s en interviews

Previous Rangers wint Hudson River Battle, Predators goalie Pekka Rinne scoort
Next Hurricanes pakken shutout tegen Coyotes, Penguins winnen in overtime