Hurricanes pakken shutout tegen Coyotes, Penguins winnen in overtime


Face-Off IJshockey NHL

Afgelopen nacht maar drie wedstrijden in de NHL. Hurricanes shutout Arizona, Detroit pakt een winstpartij voor de tweede keer op een rij en Pittsburgh doet het in overtime. De update vind je hier door Cor Machielsen.

Carolina Hurricanes – Arizona Coyotes 3-0

Hurricanes goalie Petr Mrazek pakte zijn derde shutout van het seizoen. Hij stopte alle 32 schoten. De Coyotes goalie Antti Raanta ging wederom met een blessure aan de kant. Daarnaast is eerste goalie Darcey Kuemper nog steeds geblesseerd. De Carolina goals werden gescoord door Warren Foegele, Lucas Wallmark en Martin Necas.

Colorado Avalanche – Pittsburgh Penguins 3-4 OT

Toen Evgeni Malkin in minuut 57 de Penguins op een 3-2 voorsprong zette leken de punten binnen. Echter negentien seconden voor tijd was het Matt Calvert die de verdiende gelijkmaker binnen schoot. Toch ging de volle buit mee naar Pittsburgh, Jared McCann schoot een mooie wrister binnen.

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 3-2 SO

Dylan Larkin zette met een McDavid actie Detroit op een 2-0 voorsprong. Desalniettemin kon men die voorsprong niet vasthouden. Ottawa scoorde nog twee keer. In overtime hielden beide goalies het net leeg zodat shootouts het verschil moesten maken. De enige die wist te scoren was wederom Larkin waardoor Ottawa voor de zesde keer op een rij verloor en Detroit won voor de tweede keer op een rij.

Previous Trappers wint spannende kraker tegen Hamburg in overtime
Next Den Haag en Nijmegen soepel naar winst op Antwerp en Mechelen