Den Haag en Nijmegen soepel naar winst op Antwerp en Mechelen


HIJS Hokij IJshockey
Foto: Robert Bos

Twee duels in de BeNe League op deze vrijdag: daarin wonnen Den Haag en Nijmegen soepeltjes hun duels van Antwerp en Mechelen.

De laatste BeNe League en Eerste Divisie gemist? Luister hem nog even lekker terug!

CAIROX HIJS HOKIJ – ANTWERP PHANTOMS 10-0

Vorige week geen ijshockey in De Uithof. Afgelopen vrijdag was het gelukkig weer als vanouds ‘Friday night, hockey night’. Antwerp Phantoms kwam op bezoek bij CAIROX Hijs Hokij. Door een ruime overwinning van de thuisclub bleven de punten in Den Haag: 10-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er één minuut stilte ter nagedachtenis aan Antwerpse jeugdspeler Lenn Adriaenssens.

Tekst gaat verder onder de video

De Antwerpenaren waren compleet en konden weer een beroep doen op Patrick Junior Van Noten en Lucas Willem Pot. Beide spelers zaten een schorsing uit. Bij Den Haag was Stace van Bentem afwezig. Kersverse import Zach Doerring maakte zijn debuut.

Vroeg in de eerste periode, nadat beide teams één keer voor gevaar hadden gezorgd, was het Reinier Staats die de Antwerpse goalie Neil Bruyninckx van afstand wist te passeren. In een laag tempo kabbelde de periode verder. Den Haag liep verder uit door treffers van Doug Rose en Donny van Musscher. Met 3-0 op het scorebord gingen beide teams naar binnen.

Tekst gaat verder onder de foto

Thomas Roosendaal CAIROX HIJS Hokij
Foto: Robert Bos

Met een man meer mocht Den Haag aan de tweede periode beginnen. Het was Joey Oosterveld die deze powerplay wist uit te buiten: 4-0. Het begon steeds meer eenrichtingsverkeer te worden en dat werd ook op het scorebord zichtbaar. Door een treffer van wederom Rose en shorthanded goals van Doerring en Marco Bommezijn gingen beide ploegen voor de tweede keer rusten.

ANTWERP MIST ERETREFFER

Koskinen Antwerp Phantoms
Foto: Kurt Tops

Al na 55 seconden in de derde periode bracht Doerring de stand op 8-0. Ook Justin Evers deed nog een duit in het zakje door het scoren van de negende Haagse goal. Grootste kans om de Antwerpse eer te redden was voor Riku Koskinen middels een penalty shot. Zijn stick wilde echter niet meewerken en brak tijdens zijn poging. De Haagse tienklapper kwam op naam van Van Musscher. De laatste grote kans van de avond was voor de Phantoms. De Belgische breakaway werd door Den Haag goalie Brett Magnus onschadelijk gemaakt.

SELECT 4-u DEVILS NIJMEGEN – MECHELEN GOLDENS SHARKS 6-1

Ronnie Plamont maakte zijn BeNe League debuut als interim coach. Devils ontving, hoe gek dat ook klinkt, directe concurrent Mechelen in het Triavium. Al snel bleek dat Nijmegen zich niet liep foppen. In de zesde minuut liet Jeffrey Melissant de openingstreffer van zijn stick afkomen. Mechelen bood aardig partij, maar Nijmegen kon via Branden Eden de score verdubbelen voor de eerste pauze.

Aanvankelijk had de thuisploeg moeite om door te drukken in het middenstuk. Pas in de 34e minuut kon het thuispubliek opnieuw de handen in de lucht steken, opnieuw door Eden. Raymond van der Schuit prikte niet veel later de vierde Gelderse treffer binnen.

Tekst gaat verder onder de foto

Select 4-u Devils Nijmegen Mechelen Golden Sharks
Foto: Paul Nicolaassen

Mechelen werd in het slotstuk de kans ontnomen om aan een resultaat te denken. Twee treffers van Levi Houkes draaide het duel definitief de nek om. De Mechelse topscorer Mike Robinson verziekte ruim vier minuten voor tijd de shutout van Deniz Mollen met zijn zestiende treffer van het seizoen. Door de zege wipte Nijmegen over Mechelen heen in de stand, naar plaats zeven.

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 11 10 0 1 0 31 +46
2 ERA Renomar HYC 9 7 1 0 1 23 +37
3 CAIROX HIJS Hokij 11 6 1 1 3 21 +19
4 Luik Bulldogs 8 5 1 0 2 17 +16
5 Microz Eaters Limburg 10 5 0 1 4 16 +17
6 Chiefs Leuven 11 4 1 1 5 15 +6
7 Select 4-u Devils 10 4 0 1 5 13 +7
8 Mechelen Golden Sharks 10 4 0 0 6 12 -6
9 Zoetermeer Panters 8 3 1 0 4 11 -1
10 Antwerp Phantoms 11 2 0 0 9 6 -64
11 Trappers BNL Team 11 0 0 0 11 0 -87

 

Previous Hurricanes pakken shutout tegen Coyotes, Penguins winnen in overtime
Next Herentals in overtime langs Geleen, Zoetermeer verslaat Trappers