Herentals in overtime langs Geleen, Zoetermeer verslaat Trappers


ERA Renomar HYC
Foto: Jan Hofstede

Twee duels in de BeNe League op de zaterdagavond. Herentals boekte (opnieuw) een comeback zege, door in de slotfase langs Geleen te glippen en Zoetermeer raasde langs Tilburg Trappers.

MICROZ EATERS LIMBURG – ERA RENOMAR HYC 2-3 OT

Een roerige week in het Geleense moest een passend slot krijgen tegen de mannen uit Herentals. Interim-coach Alf Philippen zag Akim Ramoul, Eetu Moksunen, Jens Engelen en Lars Engwegen niet in de line-up terug. Glenn Bakx maakte zijn rentree in de BeNe League bij Eaters. HYC-coach Jeffrey van Iersel had zijn troepen compleet.

Nadat Geleen de eerste grote kans in de openingsminuut liet liggen, trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe. Het mocht drie keer met een man meer het ijs op, kreeg volop kansen om de 0-1 aan te tekenen, maar vond keer op keer de excellerende Rowan Delil op zijn pad. Ook in het middenstuk opende Herentals sterker dan Geleen, maar zag dat de Limburgers langzaam de greep op het duel terugpakte. Na dik 35 minuten was het raak voor HYC. Dit keer verzilverde het wél een power play: Nathan Pancel vuurde hard en droog raak vanuit ‘zijn office’ op links. Geleen drong daarna aan en in de laatste seconde van de periode kreeg het de beloning. Lars van Sloun vond Nick Verschuren. Hij prikte raak achter Kevin van Looveren. 

Tekst gaat onder de foto verder

Microz Eatrers Limburg
Foto: Jan Hofstede

In het slotstuk zagen de fans van Geleen hun favorieten de druk opvoeren. Kansen waren er voldoende om een voorsprong te pakken, maar ook Van Looveren kon -net als Delil- terugkijken op een puik duel. En als de sluitpost niet paraat was, dan werd het ijzerwerk geraakt. Negen minuten voor tijd was het wél raak; Vadim Gyesbreghs vuurde op doel, Van Sloun liet met een goede tip-in de goaltune klinken.

Tekst gaat onder de foto verder

Microz Eatrers Limburg ERA Renomar HYC
Foto: Jan Hofstede

Herentals is echter altijd de volle 60 minuten present in wedstrijden en liet zich opnieuw in de slotfase gelden. Waar Eaters kansen op 3-1 kreeg, sloeg HYC drie minuten voor tijd keihard toe. Mitch Morgan klopte Delil op aangeven van Preston Shupe. Vlak voor tijd was er nog een enorme scrimmage voor het doel van de Belgen, maar de puck verdween er volgens de energieke linesman Louis Beelen niet overheen. Overtime dus. Slechts 24 tellen hadden de Kempenaren nodig om met het bonuspunt te vertrekken. Nathan Pancel vond Preston Shupe, waarna de nummer 64 genadeloos raak mikte.

Een duel waarin de Limburgers wellicht te weinig kregen en Herentals opnieuw haar veerkracht toonde en punten pakte na een achterstand.

Tekst gaat onder de interviews verder

ZOETERMEER PANTERS – TRAPPERS BNL TEAM 11-1

Trappers legde vorige week het vuur aan de schenen van Heerenveen op Stappegoor, maar in uitduels ligt dat vaak iets anders. Zoetermeer wilde na de ruime zege op Antwerp, graag opnieuw drie punten toevoegen met het oog op de strijd om de play-off plekken.

Tekst gaat onder de foto verder

Zoetermeer Panters Trappers Toekomstteam
Foto: Robert Bos

Panters had de boodschap begrepen en greep via Teris Wright, Berry Donders en twee treffers van Jay Huisman in de openingsperiode een 4-0 voorsprong. Bij een stand van 7-0, met de derde van Huisman daarbij, kwamen de Tilburgers op het scorebord via Wouter Sars. In de resterende vijf minuten van het middenstuk was het echter open huis bij Trappers. Vier treffers in minder dan drie minuten moesten de Brabanders slikken. Zo stond het in een mum van tijd 11-1, waarbij Ferenc Kocsis met één goal en vijf assists een lekkere avond kende.

Tekst gaat onder de foto verder

Zoetermeer Panters Trappers Toekomstteam
Foto: Robert Bos

In het slotstuk kwam geen verandering meer in de score. Zoetermeer wist dat het de punten binnen had en zondag de reis naar Luik nog voor de boeg had. Trappers deed het gewoon opnieuw uitstekend en gaf de volle 60 minuten 100%. Het leverde voor de bezoekers opnieuw geen punten op, Zoetermeer steeg naar plek zeven

DE STAND

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 11 10 0 1 0 31 +46
2 ERA Renomar HYC 10 7 2 0 1 25 +38
3 CAIROX HIJS Hokij 11 6 1 1 3 21 +19
4 Luik Bulldogs 8 5 1 0 2 17 +16
5 Microz Eaters Limburg 11 5 0 2 4 17 +16
6 Chiefs Leuven 11 4 1 1 5 15 +6
7 Zoetermeer Panters 9 4 1 0 4 14 +10
8 Select 4-u Devils 10 4 0 1 5 13 +7
9 Mechelen Golden Sharks 10 4 0 0 6 12 -6
10 Antwerp Phantoms 11 2 0 0 9 6 -64
11 Trappers BNL Team 12 0 0 0 12 0 -98
Previous Den Haag en Nijmegen soepel naar winst op Antwerp en Mechelen
Next Devils verslaan leider Capitals, Flames winnen battle of Alberta