Devils verslaan leider Capitals, Flames winnen battle of Alberta


Face-Off IJshockey NHL

Elf wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Met de Devils die winnen bij de leider Capitals, de Battle of Alberta waarin Connor McDavid weer een prachtige goal scoort maar wel verliest van de Flames. Daniel Sprong verloor weer met zijn Ducks dit keer op bezoek bij de Blackhawks. De update van Cor Machielsen vindt je hier.

Buffalo Sabres – Vancouver Canucks 3-6

Tot aan 3-3 ging het gelijk op. Daarna maakte Vancouver het verschil met goals van Brock Boeser en Jake Virtanen.

Carolina Hurricanes – Los Angeles Kings 2-0

Een shutout voor de back-up goalie James Reimer die alle 41 schoten van de Kings wist te stoppen. Teuvo Teravainen scoorde en gaf een assist. Carolina pakte zijn derde winst op een rij.

Calgary Flames – Edmonton Oilers 4-3

Het was weer een ‘ouderwetse’ Battle of Alberta waarin het verschil werd gemaakt op de 3-3 door Matthew Tkachuk die Zack Kassian uitlokte met een harde hit. Kassian kreeg vier minuten en op de powerplay werd de goal gemaakt door Elias Lindholm. De prachtige breakaway goal van Connor McDavid met 44,2 km per uur was weer genieten voor de fans maar leverde niets op.

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 1-2 OT

De onlangs aangetrokken Ilya Kovalchuk scoorde de game winning goal in de overtime en bezorgde Montreal de eerste overwinning in negen wedstrijden. Voor Ottawa betekende het zevende verlies op een rij.

New York Islanders – Boston Bruins 2-3 OT

Een domme overtreding in overtime van Brock Nelson kostte de Islanders het extra punt. Patrice Bergeron scoorde de game winner op de powerplay.

Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 0-1

De tweede shutout opeenvolgend voor Andrei Vasilevskiy. Hij stopte dit keer alle 25 schoten van de Flyers. Pat Maroon was de enige die een goal wist te scoren.

San Jose Sharks – Dallas Stars 2-1

Joe Pavelski keerde terug in San Jose met Dallas maar zonder succes. Daardoor was er wel een emotionele sfeer gecreëerd. In zijn 1700ste wedstrijd scoorde Patrick Marleau de game winning goal. Voor Dallas was het het einde van een zes game winning streak.

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 4-2

Daniel Sprong ging met zijn Ducks op bezoek in Chicago maar hij kwam niet verder dan drie schoten op doel en eindige met een -1. Het was het zesde verlies in zeven wedstrijden. Dominik Kubalik scoorde twee keer voor Chicago en goalie Robin Lehner stopte 35 schoten van de Ducks. Echter kwam Anaheim eerst op voorsprong maar hield daarmee niet stand.

St. Louis Blues – New York Rangers 5-2

De achtste thuisoverwinning op een rij werd er gewonnen door de Blues. David Perron scoorde voor de vierde keer op een rij in een wedstrijd.

Vegas Golden Knights – Columbus Blue Jackets 0-3

Hij pakte zijn eerste shutout, Elvis Merzlikins, door alle 27 schoten te stoppen. Columbus pakte daarmee punten in vijftien van hun laatste zeventien wedstrijden. Zijn eerste punt behaalde Kevin Stenlund dit seizoen voor Columbus door een assist bij de 0-1.

Washington Capitals – New Jersey Devils 1-5

De leiders van de league Washington moeten door dit verlies tegen laagvlieger New Jersey. Bovendien moeten de Caps nu de Blues en Bruins naast zich dulden. Maar alle credits voor de Devils. Het was Nico Hischier met twee goals en Louis Domingue die als back-up goalie 33 reddingen maakte.

Previous Herentals in overtime langs Geleen, Zoetermeer verslaat Trappers
Next Gebroeders Bruijsten belangrijk in Leipzig