Gebroeders Bruijsten belangrijk in Leipzig


Na een ontzettend mooie pot ijshockey op vrijdagavond tussen Tilburg Trappers en Crocodiles Hamburg moest er zondag ook gespeeld worden. De zon was op zondagochtend nog niet op, toen de bus met Tilburgers vertrok. Na een busreis van dik 600 km werd de wedstrijd tussen de koploper en de nummer vier, EXA Icefighters Leipzig gespeeld. Deze wedstrijd eindigde in 1-5 voor Tilburg Trappers die daarmee de ploeg uit Leipzig versloeg. Graeme McTaggart praat jullie bij.

Aanwezig en afwezig

Voor de wedstrijd in Leipzig was Ruud Leeuwesteijn weer aan de selectie toegevoegd na een straf die hij in de wedstrijd tegen Hannover Scorpions had opgelopen. Waarom Leeuwesteijn afgelopen vrijdag noodgedwongen buiten de boarding moest toekijken, is hieronder te zien:

Tekst gaat verder onder de video

Naast dat Ryan Collier nog niet fit is, heeft Mickey Bastings ook in de ziekenboeg plaatsgenomen. Bastings liep afgelopen vrijdag in het duel tegen Crocodiles Hamburg een blessure aan het been op.

Leeuwesteijn

Ruud Leeuwesteijn maakte afgelopen wedstrijden (Füchse Duisburg en Hannover Scorpions) een zeer sterke indruk. Ook in Leipzig kreeg hij het vertrouwen van Bo Subr en kreeg daardoor de ‘basisplaats’. Tevens werd Mitch Bruijsten in Leipzig naar voren geschoven als vervanger van de geblesseerde Mickey Bastings. Op het shirt van Mitch Bruijsten was dan ook de letter ‘C’ van captain te vinden. Diezelfde tijdelijke captain schoot vrij snel in de openingsfase na assists van Boet Van Gestel en Diego Hofland raak. Zo stond het vrij snel 0-1. Een stand die overigens na twee straffen (Jonne De Bonth en Van Gestel), ongewijzigd bleef.

Tekst gaat verder onder de foto

Ruud Leeuwesteijn en Ian Meierdres. Foto Arie Leeuwesteijn

Bruijsten Brothers

In de tweede periode waren de bezoekers op zoek naar de verdubbeling van de voorsprong. Uiteindelijk lukte dat in de 38e minuut via een goal van Mitch Bruijsten die voor de tweede keer in de wedstrijd de puck achter goalie Patrick Glatzel wist te schieten. Die goal werd tot stand gebracht na een pass van Danny Stempher en Reno De Hondt. Tevens was ook zijn oudere broer, Kevin Bruijsten trefzeker na een assist van Alexei Loginov en Jonne De Bonth. Dankzij de gebroeders Bruijsten konden de Brabanders met een fijne marge van drie doelpunten voor de voorlaatste keer van de avond naar de kleedkamers.

Tekst gaat verder onder de foto

‘Invalcaptain’ Mitch Bruijsten eerder dit seizoen in duel met Icefighters Leipzig voor het board van de afwezige Mickey Bastings. Foto: Arie Leeuwesteijn

Slotstuk

Met de 0-3 op het scoreboard werd de laatste periode van de wedstrijd gespeeld. Net als in de eerste periode, werd ook in de derde periode al snel gescoord. De 0-4 werd door Jonne De Bonth gescoord. Net als bij de andere goals was ook bij deze goal ‘een Bruijsten’ (Kevin) betrokken. Een aantal minuten later schoot Delaney Hessels de puck binnen, ook bij dit doelpunt was Mitch Bruijsten betrokken. Kort na de 0-5 vielen er binnen anderhalve minuut tijd voor beide teams elk twee straffen. Dankzij een straf in de slotminuten en een goal dat daaruit voortvloeide lukte het Leeuwesteijn niet om voor de tweede keer van dit seizoen een shut-out uit de wedstrijd te slepen. De eretreffer in de laatste minuut van de wedstrijd werd door Gianluca Balla gescoord. De 1-5 van Balla was tevens de eindstand.

Tekst gaat verder onder de foto

Jordy Van Oorschot. Foto: Arie Leeuwesteijn

Volgende week

Aankomende vrijdag reist Tilburg Trappers af naar Moskitos Essen en zal op zondag Saale Bulls Halle ontvangen. Na dat weekend worden er nog zes thuis- én uitwedstrijden gespeeld. Daarna beginnen de play-offs. Wie de ‘Oberliga-Nord’ titel dit jaar gaat pakken is nog onduidelijk. Eveneens welke andere teams zich zullen plaatsen voor de play-offs. Ondanks dat er nog genoeg wedstrijden gespeeld moeten worden, kan er wel geconcludeerd worden dat Tilburg Trappers én Herner EV gewoon de play-offs halen. De teams op positie vier tot en met acht liggen qua punten heel dicht bij elkaar. Daar zal het nog wel spannend worden komende weken.

Previous Devils verslaan leider Capitals, Flames winnen battle of Alberta
Next Panthers geven Leafs pak slaag, Devils verrassen Lightning