Panthers geven Leafs pak slaag, Devils verrassen Lightning


Face-Off IJshockey NHL

Zes wedstrijden gisterenavond en afgelopen nacht in de NHL. Met wat opmerkelijke uitslagen. Zo beëindigde de Devils de winning streak van de Lightning tot tien overwinningen door in het eigen Prudential Center te winnen met 3-1. De Maple Leafs voor de derde keer op een rij verloren, dit keer van de Panthers. En Juuse Saros van de Predators zijn eerste shutout van het seizoen pakte. De update door Cor Machielsen vind je hier.

Arizona Coyotes – Pittsburgh Penguins 3-4 SO

Iedere periode eindigde in 1-1 zodat na zestig minuten 3-3 op het bord stond. In de overtime werd er niet gescoord zodat shootouts de winnaar aan moest wijzen. Dat gebeurde pas in de achtste ronde toen Teddy Blueger de winnende shootout scoorde voor de Penguins.

Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 1-5

Drie vroege goals van de Sabres kwamen de Red Wings niet meer te boven. Evan Rodrigues scoorde zijn eerste twee goals van het seizoen.

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 8-4

Als je de uitslag ziet denk je dat de Leafs een flink pak slaag hebben gehad. Maar ze schoten wel 47 keer op de goal van Chris Driedger, die er dus 43 stopte. Mike Hoffman scoorde twee keer voor de Panthers. Voor de Leafs wist Mitchell Marner twee keer te scoren. Het is de derde nederlaag op een rij voor de Leafs.

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 1-4

Bo Horvat scoorde twee keer voor de Canucks en die behaalde daarmee hun negende overwinning in elf wedstrijden.

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 3-1

De Lightning winning streak van tien wedstrijden kwam tot een eind en dat kostte Tampa een franchise record. Miles Wood scoorde een goal en had een assist.

Winnipeg Jets – Nashville Predators 0-1

Back-up goalie Juuso Saros maakte 28 reddingen en pakte daarmee zijn eerste shutout van het seizoen voor Nashville. De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door Kyle Turris.

Previous Gebroeders Bruijsten belangrijk in Leipzig
Next Leuven stunt op bezoek bij Herentals, Luik zet Zoetermeer opzij