Leuven stunt op bezoek bij Herentals, Luik zet Zoetermeer opzij


Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Twee duels in de BeNe League op zondagavond. Herentals werd in eigen huis verslagen door Leuven en Luik pakte de punten tegen Zoetermeer. Het terugblik op de duels.

ERA RENOMAR HYC – CHIEFS LEUVEN 2-3

De Chiefs uit Leuven gingen op bezoek bij Herentals. Vorige week bestreden de ploegen elkaar ook in Leuven, toen won HYC met 3-4. De Kempenaars waren gewaarschuwd voor het jonge Leuven dat dit seizoen (opnieuw) stappen maakt.

Na de inleidende beschietingen, zonder echt grote kansen, was het Leuven dat het eerste afdrukte. Met Jordy van Dijck op de strafbank, kreeg Adam Logozzo de puck op de blauwe lijn. Hij verschalkte Kevin van Looveren met een laag schot. Daarna kwam de thuisploeg opzetten, maar Ryan Malinwski pakte alles wat nodig was. Toen iedereen dacht aan een 0-1 ruststand kwam Herentals op gelijke hoogte, hoewel het kort daarvoor ontsnapte aan de 0-2. Peter Bartek schoot met een dwarrelende boog richting doel en verraste iedereen.

Tekst gaat onder de foto verder

Chiefs Leuven  ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

Herentals ging verwoed op jacht naar de voorsprong in de tweede periode, maar zag met een man meer de goal in eigen net vallen. William Kangasniemi ontsnapte uit het verdedigingsvak, maar kon alleen door Bartek met een hooking afgestopt worden. Penalty shot voor Leuven, dat vakkundig door de Fin achter Van Looveren werd gewerkt.

Tekst gaat onder de video verder

Wat HYC ook probeerde, de defensie van Leuven stond goed en kon rekenen op een ijzersterke Malinowski. Zo trokken de Pietermannen nu wel de voorsprong de tweede rustperiode in. In het slotstuk bleef het gevecht op het ijs boeiend. De ploeg in het rood had veel puckbezit, maar was slordig in de eindfase. Tien minuten voor tijd lukte het Herentals dan wél om het net te vinden. Mitch Morgan kreeg de puck van broer Vincent, hij schaatste op zijn bekende stijl van rechts naar binnen en rondde knap af in de linkerhoek. Opgeluchte gezichten in het kamp van de thuisploeg, die nu op zoek konden naar de winnende treffer. 70 tellen later viel die treffer ook; maar wel aan Leuvense kant. HYC kreeg de puck niet weg uit het vak, waarna Rino Dhondt knap hoog in het dak voor de 2-3 zorgde. Het ontbeerde de thuisploeg aan scherpte om nog een gelijkmaker te forceren en zo pakten de bezoekers uit Leuven een knappe, en op werklust terechte, zege op het Netepark.

Door de zege pakte Leuven plaats vijf op de ranking over van Geleen (met een duel meer gespeeld) en liep het drie punten weg van concurrent Zoetermeer. Heerenveen zal met instemmend hoofdknikken de uitslag hebben meegekregen.

Tekst gaat onder de video verder

LUIK BULLDOGS – ZOETERMEER PANTERS 6-1

Met vijf winstpartijen op rij konden de Bulldogs uit Luik aantreden tegen het onvoorspelbare Zoetermeer Panters. Beide teams maakten er in de eerste periode een heerlijke pot ijshockey van, waarin men aan elkaar gewaagd was. Bulldogs pakte op zeven minuten spelen een 1-0 voorsprong via Bryan Kolodziejczyk. De bezoekers kwamen een aantal keren goed opzetten, maar Pasquale Spano is in vorm en dat ondervonden de Panters. Direct na de start van de tweede periode ging het mis voor Zoetermeer. Drie Luikse goals in zeven minuten, zorgden voor een verschil van vier. Bryan Henry, Axl Milpas en Jessyko Bernard haalden de trekker over. Jay Huisman deed echter direct iets terug. De bezoekers leken zelfs op 4-2 te komen, door een treffer in de zoemer, maar na overleg van de refs bleef het verschil van drie op het bord staan.

Tekst gaat onder de foto verder

Luik Bulldogs
Foto: Ice Hockey Photograpy

Mocht Panters nog gedacht hebben aan een comeback, dan kon die na vier minuten de bak in. Bryan Henry fusileerde Kevin Riedijk voor een vijfde maal, de tweede van Henry van de avond. Het verzet van de bezoekers was gebroken en Luik kon de eindstand zelfs nog op 6-1 brengen, door een power play goal van Jessyko Bernard.

De zesde overwinning op rij van Luik, die inmiddels oprukken richting de top-3 en met een goed gevoel richting de bekerfinale gaan van komend weekend.

DE STAND

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 11 10 0 1 0 31 +46
2 ERA Renomar HYC 11 7 2 0 2 25 +37
3 CAIROX HIJS Hokij 11 6 1 1 3 21 +19
4 Luik Bulldogs 9 6 1 0 2 20 +21
5 Chiefs Leuven 12 5 1 1 5 18 +7
6 Microz Eaters Limburg 11 5 0 2 4 17 +16
7 Zoetermeer Panters 10 4 1 0 5 14 +5
8 Select 4-u Devils 10 4 0 1 5 13 +7
9 Mechelen Golden Sharks 10 4 0 0 6 12 -6
10 Antwerp Phantoms 11 2 0 0 9 6 -64
11 Trappers BNL Team 12 0 0 0 12 0 -98
Previous Panthers geven Leafs pak slaag, Devils verrassen Lightning
Next Hamers, Zwarthoed en Wielenga scoren. Drie punten voor SDE dit weekend