Effectief Trappers verslaat Scorpions met ruime cijfers


Tilburg Trappers beleefde vorig weekend een zes punten weekend dankzij de winst op Herner E.V. en Rostock Piranhas. Gezien het resultaat van beide wedstrijden, kon Trappers met genoeg zelfvertrouwen uitkijken naar de wedstrijd van Hannover Scorpions. Dat zelfvertrouwen was nodig, want de voorgaande ontmoeting in Hannover eindigde in een 3-4 overtime overwinning voor de Brabanders. Vrijdagavond won Tilburg Trappers met 7-1. De eindstand doet een eenvoudige wedstrijd vermoeden, maar dat was het niet. Graeme McTaggart praat jullie bij.

Onverdiende voorsprong

De puck lag nog maar een aantal seconden op het ijs of goalie Ian Meierdres moest aan de bak. Tilburg Trappers leek het totaal niet onder controle te hebben en moest vooral pucks tegenhouden. Het was Hannover Scorpions dat het spel bepaalde. Pas na dik een halve periode te hebben gespeeld leek Max Hermens de 1-0 te maken. Echter wist de Italiaanse Duitse goalie Enrico Salvarani, Hermens in een één op één situatie te stoppen. Een aantal minuten later viel alsnog tegen alle verhoudingen in de 1-0. De goalie leek de puck te grijpen maar greep mis, Mickey Bastings twijfelde niet en schoot hem binnen. Na een matige eerste periode werd er tegen een 1-0 tussenstand aangekeken.

Mickey Bastings (Foto: Arie Leeuwesteijn)

De gelijkmaker

De tweede periode leek een kopie van de eerste periode te worden. Omdat Tilburg Trappers nog steeds niet in hun spel kwamen probeerde Scorpions een aantal keer de gelijkmaker binnen te schieten. Telkens was Meierdres de betere en hield zijn goal schoon. Een één op één tussen Meierdres en Björn Bombis leek uit te draaien op de 1-1, dankzij een uitbraak van Scorpions. Meierdres hield knap tegen. Na bijna een halve wedstrijd werd de eerste straf uitgedeeld, deze was voor Trappers. Na een dikke halve minuut was Tilburg Trappers weer compleet. Het was Christoph Koziol die alleen op Meierdres afging en de gelijkmaker binnenschoot. Vervolgens bleef Hannover druk zetten, om op die manier de voorsprong in de wedstrijd te krijgen.

Ian Meierdres. (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Mitch Bruijsten

De druk die vanuit Scorpions kwam, werd door Mitch Bruijsten een halt toegeroepen. Bruijsten schoot zeer beheerst binnen en zette zo zijn team weer op een voorsprong. Uiteindelijk was het in de slotfase van de tweede periode wederom Mitch Bruijsten die het publiek uit hun dak liet gaan. In de eerste Tilburgse powerplay van de wedstrijd schoot Bruijsten snoeihard binnen. Wederom ging Trappers net als in de eerste periode met een voorsprong (3-1) van het ijs om voor de laatste keer te pauzeren.

Mitch Bruijsten (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Ander team

Het leek alsof in het slotstuk een compleet ander team op het ijs stond. Tilburg Trappers begon hun eigen spel te spelen. Dat kwam mede doordat de spelers van Scorpions waren moegestreden. Diverse spelers konden het tempo niet bijhouden en moesten zich gewonnen geven. Uiteindelijk werd het prijs schieten op Stappegoor. Binnen drie minuten tijd werd de tussenstand van 3-1 naar 6-1 uitgebreid. De doelpuntenmachine begon in de tweede Tilburgse powerplay van de avond. Danny Stempher schoot op goal, maar de goalie hield de puck tegen waardoor de rebound voor Reno De Hondt was die feilloos binnen tikte. Stempher hoefde niet lang treuren van zijn ‘misser’ want mocht het een kleine minuut later opnieuw proberen. Stempher schoot genadeloos binnen en gaf de keeper het nakijken.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Mighty Max

Een dikke minuut na de snoeiharde uithaal van Stempher die de 5-1 op het scoreboard zette, schoof Max Hermens de puck via de doelpaal binnen. Vervolgens besloot Coach Dieter Reiss van Scorpions zijn goalie te wisselen. Ook de ‘verse’ goalie kon Hermens niet stoppen. Nadat Jonne De Bonth een doelpoging waagde, schoot Max Hermens de 7-1 binnen. Een powerplay in de slotfase van de wedstrijd voor Scorpions haalde niets meer uit. Het team was op. De wedstrijd eindigde met 7-1.

Het andere Hannover

Zondagavond om 19:00 speelt Tilburg Trappers uit bij Hannover Indians. Deze wedstrijd is te zien via de livestream. Lukt het niet om de livestream te kijken? Hou dan onze website in de gaten. Ook van die wedstrijd zullen wij uitgebreid verslag doen.

De Interviews:

 

Previous Super Sunday: Red Eagles Den Bosch U16
Next Heerenveen blijft maar winnen, Nijmegen ruim langs Tilburg