Super Sunday: Red Eagles Den Bosch U16


Red Eagles Den Bosch U16
Foto: Kuipers Fotografie

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: Super Sunday! De dag waarop de bekerfinales bij de U12, U14 en U16 gespeeld worden. De laatste leeftijdsklasse komt aan bod: de U16. De eerste finalist die we daar aantreffen is het team van Red Eagles Den Bosch U16, dat onder leiding staat van coach Bas Kivits.

De oefenmeester van de Bossche brigade loopt al een tijdje mee in het circuit. “Ik ben voor het achtste jaar trainer/coach bij de jeugd. Ik ben begonnen bij de U8, waar toen mijn kinderen in speelden. Elk jaar ben ik met mijn kids ‘meegegroeid’ naar een hoger team. Dit is het eerste jaar dat ik aan het roer sta bij de U16 leeftijdscategorie.”

Red Eagles Den Bosch U16
Foto: Kuipers Fotogafie

ONTWIKKELING

“Wat ik het mooiste vind aan het hele trainersvak bij de jeugd, is dat de kinderen zich in de loop der jaren ontwikkelen. Dat zaken die je ze probeert te leren ook echt terugkomen op het ijs. Daar kan ik heel erg van genieten!’ zo legt Kivits zijn passie voor het vak uit.

EN DAN NU DE FINALE

Dat Den Bosch de finale haalde, werd pas in de laatste wedstrijd veiliggesteld. “De voorronde was niet al te zwaar, behalve dan het laatste duel tegen Tilburg Trappers. De winnaar van dat duel ging naar de finale. We kregen toen prima weerstand en we speelden niet onze beste wedstrijd. Dat was dus nagelbijten.” De Eagles eindigden met twaalf punten uit zes duels op plek één, met een doelsaldo van 70 voor en 8 tegen.

Red Eagles Den Bosch U16
Foto: Kuipers Fotografie

Over het algemeen gezien was Kivits wel tevreden over de eerste fase van het bekertoernooi. “In al onze wedstrijden heb ik veel goede dingen gezien, maar ook nog wel een aantal zaken die verbeterd kunnen worden. Onze beste wedstrijden van het seizoen moeten voor mijn gevoel dus nog komen.”

HIJS HOKIJ DEN HAAG U16

Ook in deze finale komen we HIJS Hokij Den Haag tegen. Een tegenstander waar Kivits voor op zijn hoede is. “We hebben op ons openingstoernooi tweemaal tegen hen gespeeld. Eén keer gewonnen en één keer verloren. Ik vind het een hard werkende ploeg die positioneel goed speelt. Ik verwacht dat het een mooie en snelle wedstrijd zal worden morgen.”

Red Eagles Den Bosch U16
Foto: Kupers Fotografie

GEEN ‘SPATSIES’

De Brabantse trainer is nuchter, zogezegd vertonen ook zijn spelers geen ‘spatsies’ of capsones. “Een finale spelen is een hele belevenis, daar moeten ze een extra kick van krijgen. Lekker 60 minuten knallen en er met zijn allen voor gaan. Wij spelen als een hecht team en doen het echt met zijn allen. Er zullen ongetwijfeld spelers opstaan in de wedstrijd, maar dat zal iedereen dan maar moeten gaan zien zondag. Het behalen van Super Sunday is al mooi, met een prijs afsluiten zou echter helemaal te gek zijn”, zo besluit Kivits zijn vooruitblik.

Previous Super Sunday: Smoke Eaters Geleen U14
Next Effectief Trappers verslaat Scorpions met ruime cijfers